Amasya'nın Patlıcan Pehli'ne Coğrafi İşaret

Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği’nin başvurusu ile Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescili yapılan “Patlıcan Pehli Yemeği”, 17 Mayıs’ta düzenlenen törenle tanıtıldı.

Resmi İlan Yayın: 31 Mayıs 2022 - Salı - Güncelleme: 31.05.2022 14:12:48
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
 Tanıtım programına Orta Karadeniz Kalkınma ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Başkanvekili, Amasya Valisi Mustafa Masatlı, protokol üyeleri, esnaf ve sanatkârlar odası temsilcileri, ticaret ve sanayi odası temsilcileri ile basınmensupları katıldı.
 
Tanıtım töreninde konuşan Vali Mustafa Masatlı, coğrafi işaret tescilinin önemine vurgu yaparak, “ Coğrafi İşaretler bir şehrin, bir Ülkenin kendine özgü ürünlerini tescillemek ve aslına uygun olarak, tadını, şeklini ve üretim yöntemini muhafaza ederek korunmasını sağlamak adına büyük önem taşımaktadır. 
 
İlimize ait coğrafi işaretlerin arttırılması yönündeki çalışmalarımız kapsamında ilk olarak Amasya Etli Çiçek Bamyası Yemeği, Amasya Toyga Çorbası, Amasya Baklalı
Dolma ve Amasya Çöreği Resmi Coğrafi İşaret Belgelerini bildiğiniz üzere geçtiğimiz aylarda almış ve Coğrafi İşaretli Ürün sayımızı 8’e çıkarmıştık.
 
Turizm sektörü nitelikli konaklama tesisleri ve yiyecek içecek işletmeleri ile bir
bütündür. Özellikle yabancı turistler gezdikleri şehirlerin kendine özgü tatlarına,
geleneksel ürünlerine ve sanatsal faaliyetlerine de ilgi gösterirler.
 
Bugün de yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda, “Amasya Patlıcan Pehli” yemeğini Amasya’mızın 9. coğrafi işaretli ürünü olarak tescillemiş olduk. Bu sayede 4 olan coğrafi işaret tescil sayımız 9’a çıkmıştır.
 
Şu an itibarıyla devam eden 24 tane daha coğrafi işaret çalışmamız bulunmaktadır. Bunların tamamında başarılı olacağımızı düşünüyorum.” dedi.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.