Rize-Artvin Havalimanı'na ilk Uçak Yılsonunda inecek

Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilecek ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı projesinde inşaat tüm hızıyla devam ediyor.

Yayın: 19 Nisan 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 19.04.2021 16:21:28
Editör -
Okuma Süresi: 39 sn.
Google News

 

100 milyon ton dolgunun üzerine yapılması planlanan ve Doğu Karadeniz bölgesi için büyük önem taşıyan Rize-Artvin Havalimanı projesinde yüzde 80'e yakın kısmı tamamlandı. Terminal binaları dolgu sahası üzerinde yükselirken, çay bardağı şeklinde olacak olan kule de şekillenmeye başladı. Rize-Artvin Havalimanı'nın Doğu Karadeniz'in yayla turizmine katkı sağlaması bekleniyor.

Temeli, 3 Nisan 2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan ve inşaatının yüzde 80'e yakını tamamlanan yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli Rize-Artvin Havalimanı'nda ilk uçağın yıl sonunda inmesi planlanıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.