TÜRSAB, Turizm bölümü mezunlarının istihdamı için harekete geçti

Çalışma Bakanlığı ve TÜRSAB, Turizm Bölümü mezunlarının istihdamı ve kayıt dışı çalışmanın sonlandırılması için görüş alışverişinde bulundu.

Yayın: 22 Temmuz 2022 - Cuma - Güncelleme: 22.07.2022 12:38:50
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
 
 
TÜRSAB, acil ihtiyacı karşılamak için bilet satış personeli yetiştirecek.
 
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz B. Bağlıkaya ve TÜRSAB heyeti, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, turizm sektöründeki kayıt dışı istihdamın rekabet koşulları üzerindeki olumsuz etkisine değinildi.
 
 
Görüşmede, turizm bölümü mezunlarının sektör ile buluşturulmasının gerekliliği ön plana çıktı. TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, turizm bölümü mezunlarını istihdam eden seyahat acentalarının desteklenmesi gerektiğini belirtti. TÜRSAB ve Çalışma Bakanlığının bu konuda ortak çalışma yapması ve fikir alışverişinin devamı konusunda ortak karar alındı.
 
Çalışma ile hem iş gücü kalitesinin artırılması hem de vergi kayıplarının önüne geçilmesi planlanıyor.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.