200 Yıl Önce Tören Kıyafetleri İle Gömüldüler
Haber
19 Nisan 2021 - Pazartesi 15:59
 
200 Yıl Önce Tören Kıyafetleri İle Gömüldüler
Sinop’ta Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle 2010 yılında başlatılan ‘Balatlar Yapı Topluluğu’ kazısında son yılların en önemli keşfi yapıldı.
SİNOP Haberi
200 Yıl Önce Tören Kıyafetleri İle Gömüldüler

Arkeologların 11 yıllık çalışması sonucunda son zamanların en önemli keşiflerinden birine imza atıldı. Tören kıyafetleriyle birlikte, yaklaşık 200 yıl önce tören kıyafetleriyle oturur vaziyette gömülen  gömülen iki piskoposun mezarına ulaşıldı. Bu çalışmayla ilk kez bir kumaş eser de gün yüzüne çıkmış oldu.

 

 Piskoposların inanışa göre Hz. İsa geldiğinde onu karşılamak için tören kıyafetiyle oturur vaziyette gömüldüğü bildirildi. Ellerinde 1 sayfalık İncil, başlarının arkasına da içi saman dolu bir yastık konulmuş şekilde bulunan piskoposların kıyafetleri ve üzerlerindeki tören kıyafetleri İstanbul'a Mimar Sinan Üniversitesi'ne getirildi.
 

 
200 yıllık İncil yaprağı ve kumaş, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde konservatörler tarafından onarılarak titiz bir şekilde bir araya getiriliyor. Kumaş eser aslının aynısı şeklinde ipek bir kumaşın üzerine dokunacak, böylece 200 yıl önce piskoposların giydiği tören kıyafeti ortaya çıkmış olacak.

 

 

Kaynak: (Karadeniz Turizm Gazetesi) - Karadeniz Turizm Gazetesi Editör: BİRSEN KALKAR
Etiketler: 200, Yıl, Önce, Tören, Kıyafetleri, İle, Gömüldüler,
Yorumlar

Adıyaman Evden Eve Nakliyat Besni Evden Eve Nakliyat Çelikhan Evden Eve Nakliyat Gerger Evden Eve Nakliyat Gölbaşı Evden Eve Nakliyat Kahta Evden Eve Nakliyat Samsat Evden Eve Nakliyat Sincik Evden Eve Nakliyat Tut Evden Eve Nakliyat

Rize escort bayan

Haber Yazılımı