2022 Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri sahiplerini buldu

Atakum Belediyesi tarafından düzenlenen 2022 Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.

Gündem Yayın: 20 Haziran 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 20.06.2022 16:17:21
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
 
Atakum Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 2022 Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri sahiplerini buldu. Atakum Belediyesi Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen törende başarılı kalemler ödüllerini  aldı. 
 
Yarışmanın seçici kurulunu ise Doğan Hızlan, Deniz Türkali, Ethem Baran, Fuat Sevimay, Kemal Varol, Nedim Gürsel, Sevin Okyay, Şükrü Erbaş, Yavuz Ekinci ve Zülfü Livaneli oluşturdu. 
 
Yarışma, Roman, Öykü, Şiir, İlk Roman ve Çeviri Kurmaca Eser kategorilerinde düzenlenirken 480 eser başvuru yaptı. Yarışmada aynı zamanda Onur Ödülü de verildi.
 
 
ÖDÜL ALAN İSİMLER
 
2022 Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri’nde Roman jüri özel ödülünü 'Yediler Teknesi' romanıyla ile Abdullah Aren Çelik, öykü ödülünü 'Herkesten Uzakta' ile Kadir Işık, şiir ödülünü 'Bun' ile Onur Şahin, ilk roman ödülünü 'Porselen Bir Mevzu' ile Gökçe Bilgin, çeviri kurmaca eser ödülünü 'Yitirilen Cennet' çevirileriyle Yiğit Yavuz ve Öyküler ile İnci Kut aldı. 2022 Vedat Türkali Edebiyat Onur Ödülü de Haydar Ergülen‘e verildi.
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.