4 Bin Yıllık Tarihi Zile Kalesi Açıldı

Zile’de, Roma dönemi eseri Zile Kalesi’nde tamamlanan çevre düzenlemesinin ardından açılışı yapıldı.

Yayın: 02 Temmuz 2022 - Cumartesi - Güncelleme: 02.07.2022 00:26:39
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Açılışa Vali Numan Hatipoğlu, Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Zile Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın,İl Genel Meclis Başkanı Erol Duyum,  ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı. 

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Zile Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın ve Tokat Milletvekili Mustafa Arslan konuşma yaptı. 

Vali Numan Hatipoğlu, Tokat’ın olduğu gibi Zile’nin de tarihi ve kültürel eserler yönünden çok zengin bir yer olduğunu söyledi.  Zile’nin tarihi,  kültürel ve tarımsal ekonomik değerlerinin muhakkak ortaya çıkarılması ve daha da güzel yarınlara hazırlanmasının herkesin görevi olduğunu ifade eden Vali Numan Hatipoğlu, “Zile Kalesi, Zile’nin sembolü. El birliğiyle burayı çok daha güzel hale getirmeyi umuyorum. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.  

Yapılan konuşmalardan sonra müzik dinletisi ve Zile mehteran takımının gösterisi sunuldu. Vali Numan Hatipoğlu ve davetliler tarafından açılış kurdelasının kesilmesinin ardından Zile Kalesi gezildi. 

Roma İmparatoru Jül Sezar‘ın Basforos Kralı 2’nci Pharnake’ye karşı zafer kazandıktan sonra, senatoya, dünyaca ünlü ‘Veni, vidi, vici’ (Geldim, gördüm, yendim) sözlerinin yer aldığı mektubu yazdığı Zile Kalesi’nde, Valiliğimiz koordinesinde İl Özel İdaresi tarafından doğal taş yürüyüş yolları, temaşa alanları, aydınlatma, yeşillendirme, kamelya ve dinlence mekanları çalışmaları yapıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.