5’inci Uluslararası Ekslibris Yarışması Sergisi İstinye Üniversitesi’nde açıldı

5’inci Uluslararası Ekslibris Yarışması Sergisi, İstinye Üniversitesi Vadi Kampüsü’nde düzenlenen törenle açıldı.

Yayın: 16 Kasım 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 16.11.2022 16:59:23
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
2657 okunma
Google News

 

 Yarışma kapsamında ödül almaya hak kazanan sanatçılara da ödülleri takdim edildi. İstinye Üniversitesi İletişim Fakültesi, Selçuk Ecza Deposu ve İstanbul Ekslibris Derneği’nin birlikte düzenlediği sergide 250 eser 15 Aralık’a kadar görülebilecek.

 

 

İstinye Üniversitesi (İSÜ) İletişim Fakültesi, Selçuk Ecza Deposu ve İstanbul Ekslibris Derneği’nin birlikte düzenlediği 5’inci Uluslararası Ekslibris Yarışması Sergisi, İstinye Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 15 Kasım’da İSÜ Vadi Kampüsü’nde açıldı. Sergi açılışına İSÜ Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Peyami Çelikcan ve Prof. Dr. Hatice Gülen, İSÜ Genel Sekreteri Atilla Varlı, Genel Sekreter Yardımcısı Begüm Usta, akademisyenler, sanatseverler ve öğrenciler katıldı. 36 ülkeden 452 sanatçının 1180 eserle katıldığı yarışmada jüri, sergi ve katalog için 180 sanatçıdan 250 ekslibrisi seçti.

 

Sekiz sanatçı ödül, 10 sanatçı mansiyon ve 10 sanatçı onur sertifikası aldı. Açılış töreninde ödül almaya hak kazanan sanatçılara da ödülleri takdim edildi.

 

Sanatseverler Vadi Kampüsü’müzü ziyaret edebilir

 

Açılış töreninde yaptığı konuşmada İSÜ’nün sanata verdiği değerin altını çizen İSÜ Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, “İstinye Üniversitesi olarak sanata değer veriyor, sanatın gelişmesi için akademisyenlerimizle birlikte çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bugün de 180 sanatçının 250 ekslibris eserinin yer aldığı sergi açılışı için buradayız. Hepsi birbirinden değerli bu eserleri görmek isteyen tüm sanatseverler Vadi Kampüsü’müzü ziyaret edebilir. Başta İSÜ İletişim Fakültesi olmak üzere bu güzel serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Sergi 15 Aralık’a kadar görülebilir

 

250 ekslibrisin 15 Aralık’a kadar görülebileceğini belirten İstinye Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi ve İstanbul Ekslibris Derneği Başkanı Prof. Dr. Hasip Pektaş, şunları söyledi:

“Bu yılki yarışmada jürimiz farklı ülkelerden 452 sanatçıdan 250 ekslibrisi seçti. Birçok öğrencimizin eserleri de sergide yerini aldı. Bunun için ayrıca gururluyuz. İstinye Üniversitesi İletişim Fakültesi olarak böyle bir sergiye ev sahipliği yapıyor olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Bu ekslibrisler üniversitemizde kalacak ve kalıcı sergi olarak devamlı sergilenecek. Sanatseverler sergiyi 15 Aralık’ kadar 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirler.”

 

Ödül kazananlar şöyle:

Birinci Ödül (İstinye Üniversitesi); Veselin Damyanov-ves, (Bulgaristan),

İkinci Ödül (Selçuk Ecza Deposu); Krzysztof Marek Bak, (Polonya),

Üçüncü Ödül (İstanbul Ekslibris Derneği); Marin Gruev, (Bulgaristan),

Özel Ödül (Mürşide İçmeli / Dinçer Pilgir); Danski Mariusz, (Polonya),

Özel Ödül (Tülay-Şükrü Ertürk); Hedieh Jafari, (İran),

Özel Ödül (Nesrin-Orhan Akbulut); Mauricio Schvarzman, (Arjantin),

Özel Ödül (Ayşe-Noyan Ünal); Gennady Pugachevsky, (Ukrayna),

Özel Ödül (Mehmet Rafet Atalık); Emre Şengün, (Türkiye)

 

Ekslibris nedir?

Ekslibris, kitapseverlerin kitaplarının iç kapağına yapıştırdıkları üzerinde adlarının ve değişik konularda resimlerin yer aldığı küçük boyutlu baskı resimlerdir. Kitabın tapusu da denilebilir. Kitap sahibini tanıtır, onu yüceltir ve kitabı ödünç alan kişiyi geri getirmesi konusunda uyarır. Sözcük olarak ...’nın kitaplığından anlamına gelir. Ekslibrisler bir ihtiyaç grafiği olarak doğmasına karşın, estetik kaygılarla yapılan özgün yapıtlardır. Sanatı, insanın elleri arasına, kitapların içine kadar getirir, onun büyüleyici sıcaklığını hissettirir.

 

 

 

 

İstinye Üniversitesi hakkında:

 

İstinye Üniversitesi, "Liv Hospital", "Medical Park" ve "VM Medical Park" olmak üzere üç ayrı hastane markasını tek çatı altında buluşturan ve sağlık sektöründe 25 yılı aşan bilgi, birikim ve yatırımları olan MLP CARE Grubu'nun desteğiyle 21. Yüzyıl Anadolu Vakfı tarafından 2015 yılında kuruldu. Odak noktasında yapay zekâ ve dijitalleşmenin yer aldığı üniversite, güçlü akademik kadrosuyla, eğitim ve araştırma performansıyla ve her alandaki AR-GE çalışmalarıyla çağımızın bilgisinin üretilmesine katkıda bulunuyor. Öğrencilerini bilimin gücüne güvenen, eleştirel düşünebilen, insani ve etik değerlere sahip bireyler olarak yetiştiren İstinye Üniversitesi, sadece teorik bilgiyi odağına almıyor öğrencilerini bilgilerini pratikte de kullanabilecekleri uygulama alanlarına yönlendiriyor. Bünyesinde dokuz fakülte ve iki meslek yüksekokulu yanında lisansüstü eğitim enstitüsü bulunduran üniversite; edebiyattan sanata, sağlıktan mühendisliğe kadar birçok farklı alanda yetkin bireyler yetiştiriyor. Üniversite eğitim, araştırma, yenilik ve teknoloji geliştirmede mükemmeliyeti hedefleyerek dünyanın öncü üniversitelerinden biri olmayı amaçlıyor. İstinye Üniversite’nin ana hedeflerinden bir tanesi ise yerel ve evrensel sorunlara çözümler geliştirerek toplumun gelişimine katkıda bulunmak.

           

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.