8 turizm bölgesi iptal edildi!

Cumhurbaşkanı kararları ile 8 turizm bölgesi iptal edilirken, 4 turizm merkezi ile 4 kültür ve turizm koruma gelişim bölgesinin sınırları yeniden belirlendi.

Yayın: 17 Nisan 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 17.04.2021 17:44:55
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
829 okunma
Google News

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı "Bazı Alanlarda İlan  Edilen Turizm Merkezleri ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinin  İptali, Sınırlarının Yeniden Belirlenmesi ile İsim ve Statülerinin  Değiştirilmesine İlişkin Karar" Resmi Gazete'de yayımlandı.

 Söz konusu karara göre, iptal edilen turizm merkezleri şunlar:  "Bolu Karacasu Termal Turizm Merkezi, Giresun Aksu Turizm Merkezi,  Isparta Merkez Gülpark Turizm Merkezi, Manisa-Demirci-Hisar Termal Turizm  Merkezi, Manisa-Kula-Emir Termal Turizm Merkezi, Ordu-Fatsa-Çerkezler Turizm  Merkezi, Trabzon Araklı Pazarcık Yaylası Turizm Merkezi ve Trabzon Araklı  Yeşilyurt Yılantaş Yaylası Turizm Merkezi."
 
Karar ile Nevşehir Kozaklı Termal Turizm Merkezi, Sakarya Akyazı  Kuzuluk Termal Turizm Merkezi, Bolu Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve  Gelişim Bölgesi ve Ordu Bolaman Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi'nin  sınırları yeniden belirlendi.  İzmir Balçova Termal Turizm Merkezi ile İzmir İnciraltı Termal Turizm  Merkezi'nin sınırları da daraltma ve sınır aktarımı yapılmak suretiyle yeniden  tespit edildi. Hatay Samandağ Turizm Bölgesi'nin adı ve statüsü Hatay Arsuz Samandağ  Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi olarak değiştirilirken, sınırları da  yeniden düzenlendi. Bursa Uludağ II. Gelişim Bölgesi Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim  Bölgesi'nin sınırları da genişletme yapılmak suretiyle yeniden belirlendi.
 
  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.