Alaçam'da Yöresel Tarım Ürünleri ve Güreş Festivali

Samsun'un Alaçam İlçesi Geyikkoşan'da 3. Yöresel Tarım Ürünleri Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri yapıldı.

Gündem Yayın: 14 Temmuz 2022 - Perşembe - Güncelleme: 14.07.2022 16:52:10
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News


Festival,  Şehitlerimiz için saygı duruşu, İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından Kur'an Tilaveti yapıldı ve dua edildi.

 

Bafra Mehter Takımının gösterilerinin sonra eşleştirmeler yapıldı.


 Miniklerden başlayarak ,deste,teşvik ve orta boy güreşlere geçildi. Yapılan açık arttırmada 755 bin lira ile Turgut Şahin Geyikkoşan Güreş ağalığını tekrar kazandı. Güreşlere kısa bir ara verilerek açılış konuşmaları yapıldı.

     Ziraat Odası başkanı Hüseyin Bedir yaptığı konuşmada Tarımın öneminden bahsederek; İlçemiz önemli bir tarımsal potansiyeline sahip olmanın yanında hayvancılık açısından da stratejik bir öneme sahiptir.Bizim bu festivali düzenlememizdeki amacımız  ilçemizin bu potansiyelini göstermek,yöresel ürünlerimizi sunmak,tarım ve hayvansal ürünlerimizin tanıtımını yapmak ayrıca ata sporumuz olan yağlı güreşlerimizi siz  sayın halkımıza izleme imkanını sunmaktır."dedi.

    Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman Alaçam Muhtarlar Derneği ve Alaçam Ziraat Odasının ortaklaşa yaptıkları bu festivalin ilçe halkına hayırlı olmasını diliyorum dedi. Emeği geçen Hüseyin Bedir'i ve Hüseyin Sönmez'i kutluyorum. İlçede birlik ve beraberliği sağlamada bizlere yardımcı olan Kamu kurum ve kuruluşlarıyla da yakın ilişkide olan  Hüseyin Bedir'e teşekkür ediyorum. Bu festivale katkıda bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına da teşekkür ediyorum sağ olun var olun." diye konuştu.

 

Güreşleri, Alaçam çevre ilçeler ve illerden gelen yaklaşık 5000'in üzerinde vatandaş izledi.

 

Güreşlerde en büyük süprizi Recep Kara yaptı. 2022 Kırkpınar şampiyonu Cengizhan Şimşek'i çeyrek finalde yenerek yarış dışı bıraktı. Recep Kara'da  yarı final maçında Orhan Okulu'ya yenildi. Final güreşinde İsmail Balaban'ı yenen Orhan Okulu Geyikkoşan yağlı güreşlerinde Başpehlivan oldu. İkinciliği İsmail Balaban, Üçüncülüğü ise Recep Kara ve Sinop Durağanlı güreşçi Mustafa Taş aldı.

 

Diğer Branşlarda şampiyon olan güreşçiler

Teşvik 2 Oğuzhan Süleyman Sunar (Antalya/Döşemealtı)
Tozkoparan Gökdeniz Tanrıkulu  (Samsun 19 mayıs)
Ayak Serkan Tarım (İstanbul Çatalca Belediyesi)
Deste Küçük Halil İbrahim Özdin (Samsun 19 mayıs)
Deste Büyük  İslam Taş (Sinop Durağan)
Deste Orta Yusuf Kırat (Amasya)
Büyükorta Muhammet Ali Eryüce (Çorum)
Küçük orta Furkan Oral (Yalova)
Başaltı Bekir Eryüce (Çorum)
Küçük orta küçük boy Erel Kalkan (Çorum)

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.