Altın Safran'da Muhteşem Final

Alanında ilk ve tek olarak, bu sene 22. si düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali sevilen sanatçı Şevval Sam konseri ile sona erdi.

Dünya Yayın: 14 Ekim 2021 - Perşembe - Güncelleme: 14.10.2021 14:55:17
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

16, 17 ve 18 Eylül günleri boyunca birbirindan güzel programlar ile tüm kitlelere hitap eden festivalin son günü, fotoğraf sanatçısı Cemil Belder tarafından organize edilen doğa yürüyüşü ile başladı.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'nin ev sahipliğindeki programa; Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Karabük İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, İş İnsanı Şefik Dizdar ile çok sayıda sanat sever katıldı.

Profesyonel kategoride Ulaş Tosun'un belgeseli en iyi film seçildi. Amatör film kategorisinde en iyi belgesel film ödülünü Yasin Serindere'nin "Kanalı Beklerken" eseri aldı. 

Serbest kategoride en iyi belgesel ödülüne Neşe Uğur Nohutçu'nun "Töz" eseri, jüri özel ödülüne ise Ahmet Keçili'nin "Seval" filmi değer bulundu. Belgesel film yapım destek ödülünü Göksel Tuzun'un "Hüseyin ve Fatma Şimdi Oturum Açtı" eseri aldı. Sinema onur ödülüne Burçak Evren, belgesel sinema emek ödülüne ise yönetmen Hakan Aytekin ve Akademisyen-Yönetmen Özcan Gürbüz lâyık görüldü.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse yaptığı konuşmada, "Uzun bir çalışma temposunun ardından festivalin sonuna geldik. Etkinlikler süresince emek ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Kısa bir dinlenme süresinin ardından önümizdeki yılın çalışmalarına başlayacağız. Herkesin emeğine sağlık. Tekrar teşekkür ediyorum."dedi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.