AMASYA MUTFAĞI GASTRONOMİDE MARKALAŞIYOR

“Amasya Mutfağı Gastronomide Markalaşıyor” Projesi’nin Lansman Toplantısı gerçekleştirildi.

Resmi İlan Yayın: 19 Nisan 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 19.04.2021 11:55:03
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News


 
Belediyeye bağlı Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından hazırlanan OKA destekli “Amasya Mutfağı Gastronomide Markalaşıyor” Projesi’nin lansman toplantısı Kültür Merkezi Hüseyin Hüsamettin Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. 

Toplantıya Başkan Sarı’nın yanı sıra Başdanışman Ahmet Yenihan, Dekapar Yazılım Bilişim Teknolojileri Eğitim ve Danışmanlık LTD. ŞTİ. Yetkilisi Mustafa Ünsalan, OKA temsilcisi Murat Şimşek, Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Erdal Ünsalan, belediye birim müdürleri ve basın mensupları katıldı. 

‘BU PROJE AMASYA'YI CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRECEK’
Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “ Yemek konusunu daha geliştirerek ilimizdeki geleneksel yemekleri de içine katarak çok daha kapsamlı bir çalışma Amasya’ ya yakışır. Son zamanlarda deniz, kum, güneş turizminin yerini kültür turizmine bırakması ile insanlar kültür turizminin yapıldığı tarihi ve kültürel zenginliklere sahip şehirlere yönelmeye başladı. Şehrimizi turizm açısından destekleyerek Amasya'mızı cazibe merkezi haline getirecek olan bu proje ile zengin mutfağımızı tanıtma, geliştirme ve yenileme fırsatı kazanacağız.  Gastronomi turizminin geliştirilmesi ve tanıtılması şehrimize gelen turist sayısını doğrudan etkileyeceği gibi turizm alanında da bizleri rekabet edilemeyecek seviyelere çıkaracaktır.  Amasya'yı  Şirini turizm açısından tahmin edemeyeceğiniz kadar ilerleteceğiz. Teleferik, Tramvay, Ferhat tepesi ve otel projemizin yanı sıra bu proje ile Amasya'mızın adını duymayan kalmayacak." dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.