Bayburt Müzeye Kavuşuyor
Haber
19 Nisan 2021 - Pazartesi 16:24
 
Bayburt Müzeye Kavuşuyor
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı kapsamında Bayburt’tan destek almaya hak kazanan 7 proje için imzalar atıldı.
BAYBURT Haberi
Bayburt Müzeye Kavuşuyor

 Toplum tutarı 12 milyon lirayı bulan projeler içerisinde kent müzesi, Bayburt Kalesi Kültür Yolu  ve Bamsı Beyrek Seyir Terası gibi önemliturizm yatırımları da var.


İmza töreni öncesinde açıklamalarda bulunan Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Bayburt olarak KUDAKA’ya teşekkür ettiklerini belirtti. Vali Epcim şu şekilde devam etti: “Bayburt’ta ihtiyacını hissettiğimiz Bayburt Kent Müzesi… Bayburt şu anda Türkiye’deki dört müzesi olmayan şehirden bir tanesi. Bunu bu şekilde gidermiş olacağız. Yine Çini Maçin Kültür Yolu Projesi çok özel anlamlar ifade etmekte. Şu anda kalenin korunması, gelecek nesillere aktarılması, yürüyüş yolu yapılması ve oradaki çevre düzenlemesinin yapılmasıyla önemli bir destinasyon noktası olarak burayı biraz daha iyileştirmiş olacağız. Yine Belediyemizin Bamsı Beyrek ya da diğer adıyla Bey Böyrek Seyir Terası projesi, Arpalı’daki Çoruh Nehri kenarına yapılacak düzenleme ile birlikte ilimiz 8,3 milyon lira destek alacak. Toplamda 12 milyon liralık bir yatırımı yıl içerisinde KUDAKA destekleriyle yapmış olacağız. Bunun mutluluğu içerisindeyiz.”


Konuşmaların ardından proje sahibi kurumlar ile KUDAKA arasında sözleşmeler imzalandı.

İmza törenine Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Seyhan, BTSO Genel Sekreteri Önder Karaoğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hayrettin Koçyiğit, Kültür ve Turizm İl Müdürü Bekir Kurtoğlu, KOSGEB İl Müdürü Mete Emir, KUDAKA Bayburt İl Koordinatörü Lokman Altunbilek katıldı.

Kaynak: (Karadeniz Turizm Gazetesi) - Karadeniz Turizm Gazetesi Editör: BİRSEN KALKAR
Etiketler: Bayburt, Müzeye, Kavuşuyor,
Yorumlar

Adıyaman Evden Eve Nakliyat Besni Evden Eve Nakliyat Çelikhan Evden Eve Nakliyat Gerger Evden Eve Nakliyat Gölbaşı Evden Eve Nakliyat Kahta Evden Eve Nakliyat Samsat Evden Eve Nakliyat Sincik Evden Eve Nakliyat Tut Evden Eve Nakliyat

Rize escort bayan

Haber Yazılımı