Birsen Öztürk: " Desteklerden Bölgemizin de yararlanması için birlikte hareket etmeliyiz!"

Karadeniz Bölge Sağlık Turizmi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Birsen Öztürk yeni hibe destek programı ile ilgili bir açıklama yaptı.

Gündem Yayın: 08 Haziran 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 08.06.2022 13:19:48
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Sağlık turizminde yeni destek paketi heyecanı

 

 Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş, sağlık hizmeti ihracat gelirleri yeni destek mekanizmalarının da etkisiyle 5 milyar dolara çıkaracaklarını açıklamıştı.

 

 

Bakan Muş'un açıklamasına göre, Ticaret Bakanlığı'nın sürdürülebilir bir sağlık hizmeti, ihracat artışı amacıyla kurguladığı 'Sağlık Hizmeti İhracatı 5.0' destekleri 6 ana başlıktan oluşuyor.

 

 

Bunlardan ilki komplikasyon ve seyahat, sağlık sigortası desteği, ikincisi istihdam desteği, üçüncüsü mesleki eğitim ve yabancı dil desteği, dördüncüsü ise ürün yerleştirme desteği. Beşinci olarak spor sektörü destekler kapsamına dahil edilirken, altıncı ve son destek ise ‘Heal in Türkiye’ portalı olacak. Söz konusu portal Türkiye'nin dünyada sağlık hizmeti ihracatında kullanabileceği bir sloganı ve bir destinasyon markası olacak, aynı zamanda tanıtıma da katkıda bulunacak.

 

 

Karadeniz Bölge Sağlık Turizmi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Birsen Öztürk, Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş tarafından açıklanan ve aralarında 'Healthy in Turkey' adında bir internet portalının da bulunduğu 6 başlıktaki 'Sağlık Hizmeti İhracatı 5.0' desteklerini değerlendirdi.

 

 

 Sağlık turizminde Türkiye'nin dünyanın çekim merkezlerinden biri haline geldiğini belirten Öztürk, 5 milyar dolar hedeften Samsun ve Karadeniz Bölgesi'nin de hakettiği payı alabilmesi için gereken çalışmaların yapılması gerektiğini belirterek, teşviklerden Bölgemizin de yararlanması için sağlık turizmi ve paydaşlarına birlikte hareket etme çağrısında bulundu.

 

 

 

Yeni desteklerin sektör açısından çok önemli olduğunu ifade eden Öztürk, "Türkiye sağlık alanında  sürdürdüğü kaliteli hizmet anlayışı ve diğer ülkelere göre uygun hizmet fiyatları ile sağlık turizminde çok önemli bir marka haline geldi. Önceleri ağırlıklı olarak Ortadoğu coğrafyasına hitap ederken son 10 yılda sağlık turizmi için gelenlerin ülkeleri ciddi oranda değişti. Artık Avrupanın da tercihi haline geldik. Bölgemizin marka değerinin artırılması ve cazibe merkezi haline getirilmesi için marka gücümüzü daha yukarı çekmemiz ve katma değerli servislerimizi artırmamız gerekiyor." dedi.

 

 

 Türkiye'nin saç ekimi için Avrupalılar başta olmak üzere tüm dünyadan talep aldığını ifade eden Öztürk, Türkiye'de günde ortalama 2 bin saç ekimi yapıldığını belirterek, Türkiye'nin sunduğu kaliteli hizmeti sürdürmesi gerektiğini söyledi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.