Bölge Sağlık Turizmi Derneği'nden Havza Belediyesi'ne ziyaret

Karadeniz Bölge Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Birsen Öztürk, Havza Belediye Başkanı Sebahatin Özdemir'i ziyaret etti.

Gündem Yayın: 10 Şubat 2022 - Perşembe - Güncelleme: 10.02.2022 16:29:33
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Karadeniz Bölge Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Birsen Öztürk, Dernek ziyaretleri kapsamında Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ile bir araya geldi. 

Başkan Özdemir'e derneğin çalışmaları ve amacı hakkında bilgi veren Öztürk, Samsun ve Bölgede Sağlık turizmi ve turizmin gelişmesi, turizm gelirlerinin artırılması için çalışmalar yapmayı amaçladıklarını bu amaçla 2'si bölge  olmak üzere 3 Derneğin Samsun'da işbirliği yapma kararı aldıklarını söyledi. 


Havza Belediye Başkanı Sebahattin Ödemir Havza turizm potansiyeli ve turizme yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi. Havza'nın kaplıcalarının Türkiye'nin en önemli ve yararlı suya sahip olduğunu, konaklama ve altyapı sorunlarının çözümü noktasında da çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Özdemir, " Havza'da kaplıcalarımız iyi tanıttığımız ve konaklamada istediğimiz standartı yakalayabildiğimiz sürece başarılı olabiliriz. Amacımız Havza kaplıcalarının sadece Hamam mantığıyla bakılşması ve işletilmesinin ötesine geçebilmek hedefindeyiz. Bu nedenle pandemi sonrasında Havza'ya yıldızlı otel konseptinde yatırımların önünü açmak için çalışmalarımız başladı. Marka kurulşuşlar tarafından işletilmesini sağlamayı hedeflediğimiz planlamalar yaptık.

Ancak ilk aşamada elimizdeki değerleri turizme ve halkın kullanımına açmak için çalışıyoruz. Kılavuz Ormanlarında  200 Dönümlük bir bölümü mesire alanı olarak düzenliyoruz. Çalışmalarda sona gelindi" Belediye olarak Havza ve Samsun turizmi ve tanıtımını amaçlayan, gelirleri artırıcı her türlü faaliyete destek vermeye hazırız." dedi.

 


Tanıtım ve pazarlama faaliyetleri için erel yönetimler, kamu, ve diğer sektörel dernek ve kuruluşlarla ortak bir plan dahilinde hareket etmeyi amaçladıklarını belirten Öztürk, " İlk olarak turizmde Samsun'da ve bölgede turizm altyapısı çalışmalarında ve turizm potansiyeli olarak öne çıkan ilçelerimizin belediye başkanları ile ön görüşme yaparak ilçenin potansiyeli, altyapı eksiklikleri, tanıtım için ortak organizasyon ve çalışma, sorunlar ve çözüm önerileri üzerinde görüşmeler yapmayı planladık. 

Kuruluş aşamamızdan sonra yaptığımız ziyaretlerde öne çıkan hususlarla Samsun'da ve Bölgede yeni lokasyonların tanıtımı için işbirliği ve ortak projelerle ilgili olarak görüş alıişverişinde bulunacağız. Samsun'da gerçekleşecek olan TEKNOFEST 2022, hem sağlık, hem de turizm potansiyeli ve  yeni destinasyonların tanıtımı için bir fırsat. Bundan da yararlanarak Büyük bir  Turizm, Sağlık turizmi, yerel yönetimler, ve kamu yetkilileri ile ortak bir çalıştay hedefliyoruz. "diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.