Bolu Ziyaretçilerini Bekliyor

BAKTOB (Batı Karadeniz Turistik Otelciler Birliği) Başkanı ve TUROFED Yönetim Kurulu Üyesi Halit Ergül, Bolu’yu ve Bolu’daki turizm destinasyonlarını tanıttı, Bolu Turizmi ile ilgili bilgiler verdi.

Yayın: 19 Nisan 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 19.04.2021 14:07:46
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1015 okunma
Google News

Bolu coğrafi olarak iki büyük merkezin, Ankara ve İstanbul’un ortasında yer alır.Topraklarının65’i ormanlarla kaplıdır. Abant, Yedigöller, Gölcük, Sünnet Gölü, Çubuk Gölü, Sülüklü Göl, Yeniçağa Gölü ve Seben Gölü olmak üzere irili ufaklı birçok doğal ve yapay gölü bulunmaktadır.

 

  • KartalkayaKayak Merkezikış turizmi açısından ülke çapında bilinen hatta son yıllarda yabancı turistlerin de ilgisini çeken önemli bir merkezdir. Bolu il merkezine 42 km. mesafede bulunan Kartalkaya Kayak MerkeziToplam 1.568 yataklı 5 otel, Aralık- Martayları arasında sezonluk olarak hizmet vermektedir.

 

  • Gerede Arkut Dağı da önemli bir kayak potansiyeli taşımakta olup, bölgede her yıl mukavemet dalında ulusal ve uluslararası kayak yarışmaları ile milli takım kampları yapılmaktadır

 

Bolu’nun termal turizm potansiyelini Karacasu, Mudurnu Babas ve Sarot, Seben Kesenözü-Pavlu, Göynük-Çatak kaplıcaları oluşturmaktadır.

 

Bolu, başta futbol olmak üzere özellikle yerli ve yabancı spor takımlarının tercih ettiği yerler arasındadır. Bolu’da Köroğlu Şelalesi, Karadere Şelalesi, Kınıkçı Kanyonu, Dombaydere Kanyonu yer almakta,  doğa yürüyüşü, kampçılık, doğa ve kuş gözlemciliği, avcılık, sportif balıkçılık, dağ bisikleti, off-road gibi çeşitli dallarda alternatif turizm parkurları bulunmaktadır.

 

Mudurnu ve Göynük İlçeleri“Citta-Slow” “sakin şehir” unvanına sahiptir.Bolu Müzesinde arkeolojik, etnografik ve sikke olmak üzere toplam 17184 eser bulunmaktadır.Akşemsettin Türbesi, Tokad-i Hayrettin Türbesi, Babahızır Türbesi ve Ümmi Kemal Türbesi ziyaret edilmektedir.

 

İl genelinde 26turizm işletme belgeli, 105 adet mahalli idare belgeli ve 12 kamu misafirhanesi olmak üzere toplam 143 tesis bulunmaktadır. Bu tesislerin toplam yatak kapasitesi 4244’ü turizm belgeli olmak üzeretoplam 8400‘dür.

 

Koronavirüs salgınından önemli ölçüde etkilenen Bolu’da konaklama sayısında 2019 yılına göre 25 azalma olmuştur.

 

Bolu’da önemli korunan alanlarıolanYedigöller Milli Parkı,  Abant Tabiat Parkı,

Gölcük Tabiat Parkı,Sünnet Gölü, Sülüklügöl, Aladağ Göksu ve Kıbrıscık Karagöl’e toplam 1.225.411ziyaret gerçekleşmiştir.

 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.