Canik’te “Yunus Emre” Yarışması
Haber
13 Ekim 2021 - Çarşamba 17:16
 
Canik’te “Yunus Emre” Yarışması
“2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı” dolayısıyla Canik’teki okullarda “Bizim Yunus” ve “Dünya Dili Türkçe” konulu yarışma düzenleniyor
SAMSUN Haberi
Canik’te “Yunus Emre” Yarışması

Canik Belediyesi, 2021 yılının“Yunus Emre ve Türkçe Yılı” ilan edilmesi dolayısıyla ilçedeki ilk ve orta öğretim öğrencilerine yönelik Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüiş birliğiyleresim, şiir ve öykü yarışması düzenliyor.

Yunus Emre’nin vefatının 700. yılı olması münasebetiyleUNESCO’nun2021 yılını anma ve kutlama yıl dönümleri arasına almasının ardındanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 2021 yılının “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edildiğini belirten Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı,düzenlenecek yarışmaya Canik ilçesindeki resmi ve özel okullarda okuyan tüm öğrencilerin katılabileceğini ifade etti.

Yarışmanın “Bizim Yunus” ve “Dünya Dili Türkçe” konu başlıkları altında İlkokul öğrencileri arası resim yapma, Ortaokul öğrencileri arası şiir yazma, Lise öğrencileri arası öykü yazma kategorisinde gerçekleştirileceğini söyleyen Başkan İbrahim Sandıkçı,“Çocuklarımızın çalışmaları okulları aracılığıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilip burada oluşturulan komisyon tarafından değerlendirilecektir” dedi.

 

“BİZİM YUNUS’U YENİDEN KEŞFEDECEKLER”

Üç farklı kategoride düzenlenen yarışma ile öğrencilerin Bizim Yunus’u yeniden keşfetme fırsatı bulacaklarını ifadeeden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı,“Tasavvuf ve Halk Şiiri’nin öncülerinden olan Yunus Emre; sevgi, barış, hoşgörü, kardeşlik gibi müşterek insani değerler üzerine inşa edilmiş felsefesini Türkçe’nin en duru haliyle anlatmış, sesini asırlar ötesine duyurmayı başarmış bir şairimizdir” dedi.Başkan Sandıkçı, “Bu yarışma ile öğrencilerimizin Yunus Emre’nin arı ve duru bir Türkçe ileanlatmış olduğu‘72 Millete bir gözle bakmak’ ilkesine, insanları ortak değerler etrafında birleştirme ruhuna vurgu yapan özgüneserler ortaya koyabilmelerini amaçlıyoruz. Onlar bu yarışmayla ‘Bizim Yunus’u yeniden keşfedecekler” diye konuştu.

 

SON BAŞVURU 20 EKİM

Başvuruların 20 Ekim 2021 tarihine kadar devam edeceği yarışmada21-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek değerlendirme sonuçlarıyla dereceye giren eserler belirlenecek. Ödüllerin her kategoride ayrı ayrı verileceği yarışmada birinciye 1 adet tablet bilgisayar, ikinciye 1 adet çeyrek altın, üçüncüye 1 adet gram altın hediye edilecek.

Kaynak: (Karadeniz Turizm Gazetesi) - Karadeniz Turizm Gazetesi Editör: BİRSEN KALKAR
Etiketler: Canik’te, “Yunus, Emre”, Yarışması,
Yorumlar

Adıyaman Evden Eve Nakliyat Besni Evden Eve Nakliyat Çelikhan Evden Eve Nakliyat Gerger Evden Eve Nakliyat Gölbaşı Evden Eve Nakliyat Kahta Evden Eve Nakliyat Samsat Evden Eve Nakliyat Sincik Evden Eve Nakliyat Tut Evden Eve Nakliyat

Rize escort bayan

Haber Yazılımı