‘Çarşamba Orman Park’ Misafirlerini Bekliyor
Haber
08 Temmuz 2022 - Cuma 11:36
 
‘Çarşamba Orman Park’ Misafirlerini Bekliyor
Samsun’un Çarşamba Belediyesi, hayata geçirdiği ‘Orman Park’ projesi ile hem Çarşamba’nın güzelliklerini herkese tanıtıyor hem de bölge turizmine büyük katkı sağlamayı hedefliyor.
SAMSUN Haberi
‘Çarşamba Orman Park’ Misafirlerini Bekliyor

 

Fıstık çamları içerisindeki yemyeşil doğası ve eşsiz sahil manzarasıyla kendine hayran bırakan Orman Park’ta çalışmaların birinci etabı tamamlandı, Orman Park ziyaretçilerini bekliyor.

Çarşamba Belediyesi tarafından ilçenin güzelliklerini ortaya çıkarmak ve her yaş grubundan insanın eşsiz tabiat manzarası eşliğinde keyifle vakit geçireceği alanları Çarşamba’ya kazandırmak amacıyla hayata geçirilen Orman Park’ta çalışmaların ilk etabı tamamlandı. Çarşamba Orman Park ziyaretçilerini bekliyor.

Çarşamba Belediyesi tarafından Hürriyet-İstiklal mevkinde bulunan 50 hektarlık alanda B tipi mesire alanı olarak hayata geçirilen Çarşamba Orman Park’ta çalışmaların tüm etapları bittiğinde; kır lokantası, yürüyüş yolları, amfi tiyatro alanı, çocuk oyun parkları, tıbbi ve aromatik bitki bahçeleri, kamp alanları, gençlerin ve sporseverlerin doğa sporları, plaj sporu turnuvaları, festivaller gibi birçok etkinliğe katılabilecekleri bir alan vatandaşların hizmetine sunulacak.

Karadeniz’in en geniş kumsal bandı

Çarşamba Orman Park ile insanların aileleriyle, sevdikleriyle birlikte hoşça vakit geçirebileceği, kültürel faaliyetlerin yanı sıra birçok spor branşıyla ilgilenebilecekleri büyük bir yeşil alan Çarşambalılara kazandırılıyor. Bu alan Karadeniz Bölgesi’nin en geniş kumsal bantlarından birine sahip olmasının yanı sıra içerisinde yer alan fıstık çamları ile eşsiz bir doğal güzelliğe de içinde barındırıyor.  

Çarşamba Belediyesi tarafından, eşsiz bir doğal güzelliğe sahip bu alanın düzenleme çalışmaları ziyaretçilerin istek ve ihtiyaçları göz önüne alınarak yapılıyor. Mesire alanında, günübirlik gelecek ziyaretçiler için orman içi ve deniz kenarında yer alacak kır kahvesi, kır lokantası, büfeler, serbest oyun alanları, kameriyeler gibi hizmet birimleri yer alacak.

‘Orman Park’ Çarşamba’ya değer katıyor

Çarşamba’ya değer katacak bir turizm alanını ilçeye kazandırdıklarını belirten Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Çarşamba’mız eşsiz doğa manzarasıyla kendine hayran bırakan bir ilçe.  Biz de ilçemizin bu güzelliklerini ortaya çıkarmak, hemşehrilerimizin hizmetine sunmak için çalışıyoruz. Çarşamba’mıza gelen ziyaretçilerimizi en iyi şekilde ağırlamak, ilçemizi en güzel şekilde tanıtmayı hedefliyoruz.

Bu sebeple mesire alanımızda, kalabalık ve gürültülü şehir hayatından uzaklaşarak Çarşamba’ya gelen ziyaretçiler için sadece kuş seslerini duyabilecekleri huzur dolu bir ortamda eğlenebilecekleri, sanatsal faaliyetlerde bulunabilecekleri yerler ve atölyeler hazırlanıyor. Orman Parkı’mız çam ağaçlarının arasında, özgürce nefes alıp kuş sesleri eşliğinde eşsiz manzaranın tadını çıkarabileceğimiz bir yer. Burada piknik alanlarımızı, barbekümüzü, pide salonumuzu faaliyete geçirdik. Ormanımızın içinde upuzun bir yürüyüş yolu için çalışmalar sürüyor. Çok geniş bir sahil bandına sahibiz sahil, kumsal alanımızda da çalışmalarımız devam ediyor. Sadece yazın değil kışın da kullanıma elverişli bir ortam oluşturmayı hedefliyoruz. Alanımız faaliyete geçti, hemşehrilerimiz Orman Parkı’mıza aileleri ve sevdikleriyle gelip pikniklerini yaparak güzel havanın tadını çıkarıyorlar” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: (Karadeniz Hayat) - KARADENİZ HAYAT Editör: BİRSEN KALKAR
Etiketler: ‘Çarşamba, Orman, Park’, Misafirlerini, Bekliyor,
Yorumlar

Adıyaman Evden Eve Nakliyat Besni Evden Eve Nakliyat Çelikhan Evden Eve Nakliyat Gerger Evden Eve Nakliyat Gölbaşı Evden Eve Nakliyat Kahta Evden Eve Nakliyat Samsat Evden Eve Nakliyat Sincik Evden Eve Nakliyat Tut Evden Eve Nakliyat

Rize escort bayan

Haber Yazılımı