Fatsa’da Hamsi Şenliği

Fatsa Belediyesi tarafından düzenlenen hamsi şenliğinde 2 ton hamsi bir vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle bir saatte bitti.

Sağlık Yayın: 22 Mart 2022 - Salı - Güncelleme: 22.03.2022 15:23:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
446 okunma
Google News



2 TON HAMSİ 1 SAATTE TÜKETİLDİ
 

  Fatsa Cumhuriyet Meydanında yapılan Hamsi Şenliği için Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar sosyal medya hesabından vatandaşları hamsi yemeye davet etti. “Kar Yağdı Hamsi Kar Suyunu Yedi. Bu havada hamsi ekmek iyi gider” diyerek vatandaşları davet eden Başkan Kibar hamsili ekmekleri bizzat kendi elleriyle vatandaşlara ikram etti. Hamsili ekmeğin yanında vatandaşlara şalgam suyu ve helva ikramı da yapıldı.

“HEMŞERİLERİMİZİN HAMSİ HASRETİNİ GİDERMEK İSTEDİK”

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar kış mevsiminin sonuna gelinmesi ile birlikte vatandaşların hamsi özlemini gidermek adına hamsi şenliği düzenlediklerini belirterek, “Bu yıl pandemiden dolayı hamsi festivalinde hamsi ikramı yapılamamıştı. Pandeminin etkilerinin azalması ile birlikte özellikle Mart ayında uzun zamandır böylesine uzun bir kış olmamıştı onun da özlemi ile birlikte bugün hemşerilerimizi hamsi ile buluşturalım istedik. İlgi alaka da çok yüksek, hemşirelerimiz de hamsiyi çok özlemişler. İlk etapta 5 bin 6 bin kişilik hamsi planlamıştık ama sayı planladığımız sayının üzerine çıktı. İlçemizde balıkçılıkla uğraşan Arda Soğuk Hava Deposu sahibi Hulusi bey'in hamsiyi tedarik etmesi ile birlikte hemşerilerimizi hamsi ile buluşturduk. Ben bu etkinliğe katılan tüm hemşerilerimize bu etkinliğe destek veren Hulusi bey'e ayriyeten teşekkür etmek istiyorum tüm hemşerilerimize afiyet olsun.” dedi.
 Mehmet Çalışkan isimli vatandaş ise, “Belediye Başkanından Allah razı olsun çok teşekkür ederiz. Ordu Kumru'dan geldim. Bu festival çok güzel burası benim gibi garibanların yeridir.” diye konuştu.
Kendisinin Gazi olduğunu söyleyen Fikri Peyni’ de, “Fatsa Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Etem Kibar’a çok teşekkür ederim. Bu festival hayırlı olsun. Fatsa’mıza hayırlı uğurlu kademli olsun. Bu sene hamsi yemedik ama burada belediye başkanımız sayesinde, çok teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.