Fatsa’da İkinci Lahit Mezar Açıldı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Belediye tarafından yapılan yol çalışmaları sırasında 10 gün önce bir Lahit mezarın bulunmasının ardından ikinci bir Lahit Mezar daha bulundu.

Sağlık Yayın: 27 Eylül 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 27.09.2021 18:44:31
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1556 okunma
Google News

  Ordu Müze Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Fatsa Belediyesi koordinesinde devam eden kurtarma kazısı çalışmaları kapsamında ortaya çıkan ikinci lahit mezar Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler, Ak Parti Ordu Milletvekili Op.Dr.Şenel Yediyıldız, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, AK Parti İlçe Başkanı İsa Yüksel’in gözetiminde arkeologlar tarafından açıldı.

 

Önceki Lahit mezara göre daha küçük bir yapıda görünen ikinci Lahit mezardan ilk bulgulara göre, boncuk, küp parçaları ve iskelet parçalarına rastlandı.



“HER GEÇEN GÜN TARİHE IŞIK TUTACAK ESERLER ORTAYA ÇIKIYOR”

İkinci Lahit mezarın açılmasının ardından ilk açıklamayı yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler, “Fatsa’dan tarih fışkırmaya devam ediyor. Burası erken Hıristiyanlık dönemine ait aynı zamanda yerleşim merkezi olarak kabul edilen bir yer, manastırların olduğu, lahitlerin olduğu bir yer. Bugün de yapılan çalışmalarda bir lahit daha açtık. Burada çok ilginç bilezikler, cam parçalar ve eşyalarla karşılaştık.

 

Milattan önce ikinci, üçüncü yüzyıla dayandığı söyleniyor. Bolamanyum diye bahsedilen bir yer burası. Daha önce değişik medeniyetlerin ve kavimlerin olduğu bir yer burası, Ayasofya dönemine rastlıyor. Konstantine ait 4 manastırdan birinin burada olduğuna inanılıyor. Uzmanlar da bu görüşteler. Her geçen gün tarihe ışık tutacak eserler ortaya çıkıyor. Bunlar tarihin gelişmelerine ışık tutacak.” dedi.

 

TARİH TURİZMİ FATSA’DA CANLANACAK

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ da yaptığı açıklamada, “Bugün ikinci bir lahit mezara daha denk geldik, onun açılmasını gerçekleştirdik. Tarihimize sahip çıkmak, bölgemizde turizmi canlandırmak adına yapılabilecek her türlü çalışmaya Sayın bakanımızın öncülüğünde aralıksız bir şekilde devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

 

 


 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.