Fatsa Ve Yöresi Tarihi Sempozyumu Düzenlendi

Türkiye’nin pek çok üniversitesinden 60’a yakın bilim insanını buluşturarak şehrin tarihine ışık tutacak "Fatsa ve Yöresi Tarihi Sempozyumu” düzenlendi.

Sağlık Yayın: 13 Haziran 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 13.06.2022 13:21:05
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Sempozyuma, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Fatsa Belediye Başkan Vekili Muharrem Okyay Sarıhan ve çok sayıda akademisyen katıldı.

 

Sempozyumun açılışında sırasıyla, Fatsa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cevat Erbil, Prof. Dr. Sadullah Gülten, Fatsa Belediye Başkan Vekili Muharrem Okyay Sarıhan ve Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan Fatsa ve Yöresi Tarihi Sempozyumu ile ilgili birer konuşma yaptı.

 

Ordu Üniversitesi, Türk Tarih Kurumu ve Fatsa Belediyesi işbirliği düzenlenen “Fatsa ve Yöresi Tarihi Sempozyumu” belediye kültür ve sanat merkezinde açılış oturumu Prof. Dr. Sadullah Gülten başkanlığında başladı.

 

AÇILIŞ OTURUMUNDA CINGIRT KAYASI KAZILARI IŞIĞINDA FATSA ELE ALINDI

 

Açılış oturumunda Prof. Dr. Feridun Emecen Doğu Karadeniz Tarihi İçinde Fatsa, Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu Osmanlılardan Önce Ordu’da Türkler, Prof. Dr. Ayşe Fatma Erol Arkeolojik Yüzey Araştırmaları ve Cıngırt Kayası Kazıları Işığında Fatsa hakkında bildirilerini sundu.

 

 

İLK GÜN TARİH VE ARKEOLOJİ-SANAT TARİHİ ŞEKLİNDE 6 OTURUM YAPILDI

 

Fatsa Yöresi ve Tarihi Sempozyumunun birinci günü açılış oturumunun ardından Tarih Oturumları ve Arkeoloji ve Sanat Tarihi Oturumları şeklinde 6 oturum halinde tamamlandı. İki farklı salonda devam eden programda Tarih Oturumlarının birincisine Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu’nun başkanlık yaptığı sempozyumda, Prof. Dr. Engin Ayan Türkiye Selçukluların Karadeniz Sınırları, Dr. Bekir Sarıyıldız Fatsa ve Civarında Çepni Yerleşimi, Dr. Ayşe Ayçiçek Trabzon Rum Devleti Zamanında Fatsa ve Çevresi, Rukiye Satan Sönmez ise, Fatsa’da İlkçağ Topluluğu Chalybler hakkında değerlendirme yaptı.


 

BİLDİRİLER KİTAPLAŞTIRILACAK
 

Tarih Oturumları ve Arkeoloji ve Sanat Tarihi Oturumları şeklinde 6 oturum halinde tamamlanan sempozyumda Türkiye’nin pek çok üniversitesinden 60’a yakın bilim insanı planlanan oturumlarda sırasıyla tebliğlerini sundu. Fatsa ve yöresi tarihinin bilim insanlarının tebliğleriyle gün yüzüne çıkartılacağı tarih, arkeoloji ve sanat tarihi oturumları devam edecek sempozyumun sonuç bildirgesi kitap haline getirilecek.

Sempozyumun ilk günü sonrası katılımcılar, Haznedaroğlu Konağı ve Bolaman mahallesi tarihi mezarlıkta incelemelerde bulundu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.