Gençler, Kızılırmak Deltası’nı keşfediyor

Türkiye’nin en önemli sulak alanlarından biri olan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, doğaseverler ve kuş gözlemcilerinin yoğun ilgisini çekiyor.

Gündem Yayın: 31 Ekim 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 31.10.2022 12:34:46
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kuş gözlem etkinliğine katılan gençler, birçok kuş türünü yaban hayatında gözlemlemenin heyecanını yaşadı.

Özellikle ekim ayı sonu ve kasım ayı başının nadir kuş türlerinin görülebileceği bir dönem olarak belirtilmesi nedeniyle Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde, kuş gözlemcileri ve fotoğrafçılar yaban hayatında kuş türlerini gözlemliyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak düzenlenen kuş gözlem etkinliğine katılan gençlerde deltadaki birçok kuş türünü görme fırsatı buldu. ‘Kuş dedektifi’ olarak anılan kuş gözlemcisi ve araştırmacısı Emin Yoğurtcuoğlu da, düzenlen etkinlikte gençlere rehberlik yaptı. Katılımcılar ayrıca alanda bilim insanları tarafından yürütülen kuş halkalama çalışmaları hakkında da bilgi aldı.


‘AMACIMIZ ÖRNEK OLMASINI SAĞLAMAK’


Etkinlikle ilgili bilgi veren Kızılırmak Deltası Alan Başkanı olan Samsun Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanı Doç. Dr. Mustafa Güler, “Bu etkinlikle amacımız özellikle Samsun bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın, gençlerimizin Kızılırmak Deltası’nı Türkiye’nin en fazla kuş fotoğrafını çeken kuş gözlemcisinin gözünden bakmasını sağlamakdı. 3 gün süresince bu etkinliği düzenleyeceğiz. Bütün organizasyonu Büyükşehir Belediyesi olarak biz üstlenmiş durumdayız. Amacımız Kızılırmak Deltası’nda özellikle Büyükşehir Belediyemiz ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın iş birliği ile yürütülen birçok çalışmanın sonucunda geldiğimiz noktayı kamuoyuna, paydaşlarımıza özellikle halkımıza göstermek” dedi.


 

 



 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.