Gençler Türkiye Güreş Şampiyonası Tokat'ta yapılacak

Türkiye Güreş Şampiyonası protokol imza töreni Belediye Başkanlık makamında gerçekleştirildi.

Yayın: 13 Nisan 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 13.04.2022 18:04:44
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
450 okunma
Google News

 

BAŞKAN EROĞLU: “TOKAT'IN TURİZM HEDEFLERİNİ, SPOR TURİZMİ İLE DESTEKLİYORUZ”
 

 

10-13 Mart 2022 tarihleri arasında Tokat’ta düzenlenecek olan Türkiye Güreş Federasyonu U20 Gençler Türkiye Güreş Şampiyonası protokol imza töreni Belediye Başkanlık makamında gerçekleştirildi.

Protokol imza törenine; Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanvekili Fezayir Tatlıdil ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar katıldı.

Tokat’ta Spor Turizmine büyük katkı sağlayacak olan turnuva için protokol imzalayan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, beş günlük sürede yaklaşık bin kişinin Tokat’ta konaklayacağını belirtti.

Protokol imza töreninde açıklama yapan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu şunları söyledi:

“Tokat'ımızın turizm hedeflerini, "Spor Turizmi" ile desteklemeye devam edeceğiz. Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Vekilimiz Fezayir Bey Tokatlı bir hemşerimiz. Bu spora gönül vermiş ve şuanda Tokat’ımızın gururu olarak Federasyonumuzda Başkan Vekilliği yapmaktadır. Bu talebimizi kendisine ilettiğimizde Şeref Başkanımızla birlikte hızlı bir şekilde cevap vererek Türkiye U20 Şampiyonası’nın Tokat’ta yapılmasına karar alındı. Protokolümüzü imzaladık. Tokat Belediyesi olarak bu organizasyona elimizden gelen desteği sağlayacağız.

Güreş hem Türkiye’mizde hem de Tokat’ımızda çok sevilen bir spor ve Tokatlılar olarak Dünya Kupalarına varıncaya dek, en çok ödül aldığımız bir spor dalı. Bu ata sporumuzun daha iyi yerlere gelebilmesi, daha iyi sporcularımızın yetişmesi çok önemli. Federasyonumuz bu konuda Dünya’da örnek alınacak çalışmalara imza attı. Ayrıca Tokat’ımızda güreşe sporcularımızın ve Sayın İl Müdürümüzün büyük katkısı var. Bizler de bu konuda elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz.

TOKAT’IN SPOR TURİZMİNE BÜYÜK KATKI

Güreşin dışında bu turnuvanın şehrimize kattığı önemli şeyler var. Bugün yaklaşık 700’e yakın sporcumuzu, yanlarındaki teknik heyeti ve hocalarımızla birlikte Bin kişinin üzerinde insanımızı şehrimizde misafir ediyoruz. 5 gün boyunca şehrimizde kalarak hem Tokat’ımızın ekonomisine hem Tokat’ımızın tanıtımına katkı sağlayacaklar. Spor Turizmi anlamında çok önemli bir gelişme. Bu tür turnuvalarımızı artıracak, Tokat’ımıza, esnaflarımıza büyük bir katkı sağlayacağız. Bu konuda Federasyonumuzun da destekleri çok önemli. İyi ki varsınız, sağlıklı sıhhatli bir şekilde turnuvanın tamamlanmasını diliyor, tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.”

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanvekili Fezayir Tatlıdil ise yaptığı açıklamada 2023 yılında düzenlenecek olan Büyükler Türkiye Güreş Şampiyonası’nın Tokat’ta düzenleneceği müjdesini verdi.

Başkanvekili Tatlıdil konuşmasında; “Türkiye Güreş Federasyonu U20 Gençler Türkiye Güreş Şampiyonası Tokat Belediyesi ile beraber müşterek yapmamızdan dolayı protokolümüzü imzaladık. Tokat Güreş ve Güreşçilerin yatağıdır. Sayın Başkanımıza vermiş oldukları desteklerden ötürü teşekkür ederim. İnşallah Güreş Sporu alanında Tokat’ta çok yoğun günler geçireceğiz. 2022 veya 2023 yılının başlarında büyükler kategorisinde düzenleyeceğimiz Türkiye Şampiyonası’nı inşallah Tokat’ımızda yapacağız. Katılım daha da yüksek olacaktır. Bunu sözünü verelim” dedi.

Açıklamaların ardından protokol imza töreni gerçekleştirildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.