Gürcistan Kara Sınır Kapıları 1 Haziran'da Açılıyor

Gurcistan'daki Turkiye Cumhuriyeti Tiflis Büyükelçiliği Gürcistan Kara Sınır Kapılarının 1 Haziran'da açılacağını duyurdu.

Yayın: 26 Mayıs 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 26.05.2021 19:41:29
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1231 okunma
Google News

Büyükelçilik konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

" Gürcistan Kurumlararası Koordinasyon Konseyi’nin bugün (25 Mayıs) aldığı karar doğrultusunda,;
 
-Gürcistan kara sınır kapılarının 1 Haziran'dan itibaren açılacağı,

 

-Gürcistan'a karayoluyla girmek isteyen kişilerin aşı sertifikası (tam doz) ve son 72 saatte temin edilmiş PCR test sonucunu beraber ibraz etmek suretiyle ya da sadece test sonucunu ibraz ederek giriş sağlayabileceği; bununla beraber, aşı sertifikası bulunmayan kişilerin Gürcistan'a girişlerinin üçüncü günü ilave bir PCR testi olmaları gerekeceği,

 

-Ülkeye karayoluyla giriş yapacakların ayrıca kendi ülkelerinden veya Gürcistan'dan temin edilmiş sağlık sigortasına sahip bulunmalarının zorunlu olduğu bildirilmiştir.


 
Havayolu giriş rejimi (aşı sertifikası veya PCR test sonucu ibrazı, sertifikasız olanlar için girişin üçüncü günü ilave PCR testi yükümlülüğü) değişmemiştir.


 
Yeni uygulama çerçevesinde sağlık güvencesine sahip olunduğuna yönelik belgenin Gürcistan hudut makamlarına ibraz edilip edilmeyeceği, ibrazının zorunlu olması durumunda tercüme ve tasdik işlemlerine gerek bulunup bulunmadığı gibi detaylar henüz netleşmemiş olup, ilerleyen günlerde bu hususta ilave bilgi sunulacaktır.


 
İlgili Başbakanlık duyurusuna aşağıdaki bağlantı adresinden ulaşılması mümkündür:


 
http://gov.ge/index.php?lang_id=GEO&sec_id=556&info_id=79401
 
Vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.