Havza’da güreş ağalığı el değiştirdi

Havza 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Termal Turizm Festivali etkinleri kapsamında düzenlenen Geleneksel Karadeniz Kırkpınarı Yağlı Pehlivan Güreşlerinde güreş ağalığı el değiştirdi.

Gündem Yayın: 23 Mayıs 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 23.05.2022 16:27:35
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Yeni Ağa Ayhan Ayan oldu.

İbrahim Karabacak Güreş Alanında düzenlenen Geleneksel Karadeniz Kırkpınarı Yağlı Pehlivan Güreşlerinde gerçekleştirilen ağalık ihalesinde aralarında mevcut güreş ağası Bayram Bağlı, Ayanoğlu Şirketler Gurubu Başkanı Yahya Ayan, Ladik Motorlu taşıtlar Kooperatifi Başkanı Şaban Tektaş, Aydın Kaya, Aslan Sarıoğlu, Niyazi Kurnaz ağalık için yarıştılar.

Kıran kırana geçen ağalık ihalesinde Ladik Motorlu taşıtlar Kooperatifi Başkanı Şaban Tektaş diğer adayları tebrik ederek; “Havzanın ağalığı Havzalı kardeşlerime yakışır. Sizleri 14 Temmuz’da Ladik’te düzenleyeceğiz güreşlere davet ederim. İhaleyi alan arkadaşımıza ağalık hayırlı olsun, kazanan güreş olsun.” diyerek ihalenin 4. Turunda geçildi.

Havza Güreş Ağası Bayram Dağlı ise 9 yıldır güreş ağalığı görevini sürdürdüğünü belirterek; “2013 yılından bu yana ağalık görevini sürdürdüm. İnşallah yeni ağamızda güreşe bizlerden daha fazla destek verecektir. Ağalığı bırakmamız güreşe ve güreşçiye olan desteğimizin kesilmesi anlamına gelmez.  Her zaman güreşi, güreşçinin ve Havzamızın yanındayız” diyerek ağalık ihalesinden çekildi.

Yapılan ihale sonucunda ağalığını ile 70 bin lira ile Ayanoğlu Şirketler Gurubu Başkanı Yahya Ayan aldı.

Ayanoğlu Şirketler Gurubu Başkanı Yahya Ayan yaptığı konuşmada tertip komitesi ve emeği geçenlere teşekkür ederek; “Sayın ağamıza ilçemize ve güreşimize vermiş oldukları desteklerden ötürü teşekkür ediyorum. İnşallah devraldığımız görev ile bizde güreş ve güreşçinin yanında olacağız. Emnimki Bayram Dağlı ağamız her zaman bizim yanımızda ve destek olacaktır.” Dedi.

Konuşmanın ardından  Güreş ağası olan Ayanoğlu Şirketler Gurubu Başkanı Yahya Ayan ve Bayram Dağlı güreş alanında tur attılar.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.