Havza Yayla Şenliği İle Coştu

Samsun'un Havza İlçesi'nde Atatürk ve silah arkadaşlarının Havza'ya gelişinin 103. yıl dönümü kutlamaları amacı ile bu yıl 28'incisi düzenlenen 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Termal Turizm Festivali etkinleri kapsamında yayla şenlikleri yapıldı.

Gündem Yayın: 23 Mayıs 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 23.05.2022 15:17:40
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Havza'ya gelişi nedeniyle Havza Belediyesi tarafından bu yıl 28'incisi düzenlenen festival etkinlikleri kapsamında Aslançayır Yaylası'nda gerçekleştirilen şenliklere, Kaymakam Cengiz Nayman, Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Samsun İl Koordinatörü Bülent Turan, Güreş Ağası Bayram Dağlı, Festival Komitesi üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Yayla şenliği kapsamında hazırlanan keşkek Kaymakam Cengiz Nayman ve Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir tarafından vatandaşlara ikram edildi.

Havza Yerel Eylem Gurubu ve iş insanlarının katkıları ile düzenlenen şenliklerde En Güzel Buzağı yarışması, at yarışları, motor gösterileri, uçurtma şenliği, çeşitli oyunlar ve müsabakaları gerçekleştirildi. Müsabakalarda dereceye girenlere çeşitli ödülleri Kaymakam Cengiz Nayman, Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Samsun İl Koordinatörü Bülent Turan tarafından verildi.

Şenlik etkinliklerin ardından başlayan konser ile akşam saatlerine kadar sürdü.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir konser öncesi yapmış olduğu konuşmada pandemi sonrası yayla şenliğinin stres atmak için iyi bir fırsat olduğunu belirterek; “Festivalimiz hızlı bir şekilde adına yakışır ilçemize yakışır bir şekilde devam ediyor. Tüm halkımıza iyi eğlenceler diliyorum.” Dedi.

Kaymakam Cengiz Nayman, Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Samsun İl Koordinatörü Bülent Turan yayla şenliğine katılan piknikçileri ziyaret ettiler.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.