İlkadım Belediyesi’ne Türkmenistan’dan Kardeş Şehir Geliyor

İlkadım Belediyesi Türkmenistan Merv Belediyesi İle Kardeş Şehir Olacak.

Gündem Yayın: 07 Ekim 2021 - Perşembe - Güncelleme: 07.10.2021 21:45:41
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
722 okunma
Google News

İlkadım Belediyesinin ekim ayı meclis toplantısı, meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Belediye Başkanı Necattin Demirtaş başkanlığında bir araya gelen belediye meclis üyeleri, 7 gündem maddesi görüşüldü. Meclis salonunda gerçekleşen toplantıda, gündeme getirilen konularla ilgili gerekli görüşmeler yapıldı. Gündem maddeleri öncesi söz alan İYİ Parti Meclis Üyesi ve Grup Başkanı Talat Eyüpoğlu; ”Bartın’dan Ankara MHP Partisi’nin Ankara’daki bölge toplantısına gitmek üzere yola çıkan midibüsün kaza yapması sonucu Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç'in ve MHP İl yönetim teşkilatından Murat Sevilmiş'in yaşamlarını yitirdiği 14 kişinin ise yaralandığı kaza sonrası Milliyetçi Harekat Partisi camiasına baş sağlığı dileklerimizi iletiyorum. Kazada vefat eden kardeşlerimizde Allahtan rahmet diliyorum” dedi.

“Üstün; Başsağlığı dilekleri için belediye meclis üyelerine teşekkür etti”

Akabinde söz alan MHP Grup Başkanı İbrahim Üstün ise; Bende bu kazada vefat eden arkadaşlarıma Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. İYİ Parti Meclis Üyesi ve Grup Başkanı Talat Eyüpoğlu’na da bu iyi dileklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Bir kardeşimizi daha ebediyete uğurladık”

Bende uzun yıllara o bölgede Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdürlüğünde görev yapmış biriyim diyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş; ”Belediye Başkanımızı yekinende tanıyorum. Çok eskiden bir dostluğumuz vardı. Her şeyden önce bir kardeşimizi ebediyete uğurlamanın üzüntüsünü yaşadık. Başta ailesine, akrabalarına, mesai arkadaşlarına, Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatımıza ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyor ve sabır temenni ediyorum. Değerli kardeşim Kömeç'e Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun” dedi.

“Oy birliği ile kabul edildi”

Toplantının ilk gündem maddesi olan 2022 Mali Yılı Performans programı ile ilgili bütçe komisyon raporu  ve Mali bütçe tasarısının tek tek oyladığı gündem maddesi oy birliği kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesi olan konteyner izin kullanma izin belgesinin komisyonda tekrar görüşülmesi ve imar plan değişikliği olan 4 ve 5 inci gündem maddeleri oy birliği ile kabul gördü.

 

“İlkadım’a kardeş şehir”

Gündem diğer maddelerinde olan İlkadım Belediyesi ile Orta ;Asya Türk Devletlerinden Türkmenistan’ın Merv Belediyesi arasında tarihimizden gelen bağlarla birlikte ticari ve turizm amaçlı ilişkiler kurulmasına yönelik çağdaş şehircilik adı altında kardeş şehir gündem maddesi oy birliği ile kabul görüp karara bağlandı.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.