Kabardinka 21 Ekim'de Samsun'da

Ekim ayında Türkiye turnesine çıkan Kuzey Kafkasya’nın en eski dans topluluğu Kabardinka, 21 Ekim’de Samsun’da.

Gündem Yayın: 16 Ekim 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 16.10.2021 20:30:19
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
574 okunma
Google News

Yaklaşık 90 yıldır Çerkes kültürünü görsel şölene dönüştüren ekip eşsiz kareografisiyle nefes kesmeye geliyor.

Kabardey-Balkar Cumhuriyeti Devleti Akademik Halk Dansları Topluluğu Kabardinka, Ekim ayı boyunca Türkiye turnesine çıkıyor. Yamçı Turizm ve Joy PR sponsorluğunda gerçekleşen organizasyonun Samsun ayağını ise Samsun Çerkes Derneği üstleniyor.

 21 Ekim 2021 Perşembe günü saat 20:00’de Mustafa Dağıstanlı Spor Salonunda yapılacak gösteriyle Samsun halkıyla buluşacak olan grup, nefes kesen danslarıyla muhteşem bir görsel şölene imza atmaya hazırlanıyor. 1933’te kurulan dans topluluğu Çerkes kültürünün simgelerini taşıyan kostümleriyle denizaşırı turneler, Avrupa, Asya, Amerika, Afrika ve Avustralya'nın 70 ülkesinde gösteriler düzenledi. Çerkes kültürünü ve geleneklerini sürdürme ve gelecek nesillere aktarma konusunda üstün çaba gösteren Kabardinka, binlerce sanatseverle birlikte, devlet ve hükümet başkanları, gösteri yaptığı ülkelerin tanınmış kültür ve sanat figürleri tarafından takdir edildi.


1933 yılında kurulan Kabardinka, birçok uluslararası yarışma ve festivalde başarı gösterdi ve bu 
sayede gösteri yaptığı ülkelerde yüksek onur madalyalarıyla ve nişanlarıyla ödüllendirildi. Kimliği, 
rengi ve eşsiz koreografisi sayesinde de diğer Kafkas gruplarından her zaman ayırt edilir oldu.
Yaklaşık 90 yıllık ekip, dünyanın her köşesinde yaptığı ziyaretlerde izleyicilere Kabardey halkının 
gelenek ve kültürel güzelliğini dans dili ile tanıştırırken aldığı geri dönüşleri ile basında da her zaman olumlu eleştirilerle anıldı. 


Kabardinka’nın sanat yönetmenliğini ve koreograflarını Adıgey Cumhuriyeti onur sanatçısı, Rso - Alanya onur sanatçısı, Abhazya Cumhuriyeti onur sanatçısı, Çeçenistan ve İnguş Cumhuriyetlerinin onur sanatçısı IGOR ATABİYEV üstleniyor.

Kabardey-Balkar, dünyanın en güzel bölgelerinden biridir. Burada büyüleyici mavi göller, Cegem 
Şelaleleri, Avrupa'nın en yüksek Zirvesi Elbrus, Kafkas Sıradağı'nın karla kaplı dağ zinciri, görünüşte dipsiz dar boğazlar ve çiçekli vadiler gibi büyüleyici mavi göller seyahat severleri bekliyor. Ülkenin misafirperver halkları Kabardeyliler – Balkarlılar ve birçok milletten halkla aile olarak yaşıyorlar. 

1933'te bu verimli topraklarda doğdu “KABARDİNKA” profesyonelleşti dünya çapında ün kazandı. 
Topluluğun programı çeşitli ve ilginçtir. Sanatçıların duygusal ve teknik olarak kusursuz 
performansında, pürüzsüz, zarif dansların yerini mizaçlı, kışkırtıcı sayılarla, ustaca dans hileleriyle, mizahla büyüleyici sahnelerle, ışıltılı eskrimlerle değiştiren mizaçlı, kışkırtıcı sayılarla değiştiriyor. 

Genel olarak, dağlıların fiziksel dayanıklılığını ve dış çekiciliğini, yaşam tarzlarını ve düşüncelerini, manevi dünyasını yansıtır. Programın müziği, eski halk enstrümanlarına mükemmel bir şekilde sahip olan yetenekli müzisyenler tarafından gerçekleştirilen büyülü melodiler ve ritimlerdir. Kabardinka’nın otantik dekorasyonu, programı ve sanatçıları Kabardey ulusal kostümleridir

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.