KABATAŞ HELVASI SERİ ÜRETİME GEÇİYOR

Ordu’nun coğrafi işaretli ürünlerinden olan Kabataş helvasının üretiminin artırılması ve ekonomiye katkı vermesi amacıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi ve DOKA iş birliğinde Kabataş ilçesine Helva Üretim ve Paketleme Tesisi kuruluyor.

Sağlık Yayın: 19 Nisan 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 19.04.2021 15:33:20
Editör -
Okuma Süresi: 35 sn.
1321 okunma
Google News

2020 Yılı Coğrafi İşaretli Ürünler Mali Destek Programı kapsamında Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı AB ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’na (DOKA) sunulan “Yerel Tadımız; Coğrafi İşaretli Kabataş Helvamız” isimli proje hibe desteği almaya hak kazandı.

 
Kabataş helvasının yerel paydaşlarla birlikte üretilmesini ve paketlenmesini sağlayacak olan Helva Üretim ve Paketleme Tesisi kurulması için Kabataş Belediyesinin tahsis ettiği alanda inşaat çalışmalarına başlandı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.