Kapıkayafest 2022 Sona Erdi

Yamaç paraşütü, su sporları, motor sporları, dağcılık, kamp ve daha nice güzelliklerin yaşandığı Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali Sona erdi.

Gündem Yayın: 01 Ağustos 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 01.08.2022 19:17:01
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
742 okunma
Google News

Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali’ne Bafra Belediyesi dördüncü kez ev sahipliği yaptı.

 

Sporcular ve macera tutkunları festival süresince Bafra’nın eşsiz doğasının tadını çıkardı.

 

“Bafra’mızın tüm güzelliklerini dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz”

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, katılımın yoğunluğundan memnuniyet duyduklarını ifade ederek “Kapıkayafest sayesinde Bafra’mızın tüm güzelliklerini dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz” dedi.

 

Başkan Kılıç Kapıkayfest ile ilgili değerlendirmelerinde şu ifadelere yer verdi.

 

“Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali’miz bu yıl çok daha eğlenceli geçti. Son günümüzde bile Türkiye ilk olarak Yelkenkanat Hedef Şampiyonası Milli Takım Seçimi Kapıkayafest’ te yapıldı. Her anı dolu dolu bir festivali tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

 

“Katılım üst düzeydeydi”

Gerçekten Bafra Kapıkaya Festivali, bölgemizdeki en önemli festivallerden bir tanesi. Yaklaşık binin üzerinde çadır, dışardan gelen misafirlerimiz vardı. Ciddi de bir katılım yaşandı.

 

İngiltere, Fransa, İran gibi ülkelerden çeşitli pilotlarımız burada uçmak ve akrobasi gösterileri yapmak için geldiler. Bir önceki yıllara göre daha da fazla bir hareketliliğimiz vardı. Bunun yanında su sporları ve su oyunları alanında etkinliklerimiz oldu Dağcılık, doğa yürüyüşü gibi iki etapta yürüyüş yaptık. Yüzün üzerinde pilotumuz buraya uçuş için geldi. Yöresel el sanatları ve lezzetlerimizle misafirlerimizi buluşturduk. Katılan sporcu sayısında katılımın bu yıl çok daha fazla olduğunu düşünüyoruz.  Festival tarihimizde ilk defa konser organizasyonları da bu yıl gerçekleşti. Her yaştan binlerce konuğumuzla güzel anlarda birlikte oldu.

 

            “Konuklarımız memnundu”

Kamp alanlarını sık sık ziyaret ettik gelen misafirlerimizi dinledik. Onların değerlendirmelerini aldık. Gerçekten buradaki gelen misafirlerimizin hepsinin memnun olduğunu gördük. Hepsi de teşekkürlerini ifade ettiler. Biz de bundan mutlu olduk. Seneye inşallah burada karavancılar için daha özel bir alan yapacağımızı, karavancılar için de özel bir konum olacağını şimdiden müjdeleyebilirim.

 

“Doğa festivalinde İklim Değişikliğini vurguladık”

Sadece Türkiye'ye değil, Bafra Kaplıkaya Festivali adını her yerde bundan sonra duyuracak inşallah. Tabii bunun yanında bizim için en önemli şeylerden bir tanesi de 2019 yılında biz burada ana tema olarak bir festivalin ilk defa sıfır atık diye belirlemiştik. Bu sene de değişen şartları dikkate alarak dünyanın üzerinde durduğu iklim değişikliğini festivalimizin ana teması olarak belirledik. Amacımız bu festival sayesinde hem Türkiye'ye, hem dünyaya, ülkemize her tarafa iklim değişikliğinin önemini, bununla ilgili alınması gereken tedbirlerin altını çizmek, önemini ortaya koymak için festivalimizin de ana temasını iklim değişikliği olarak belirledik.

 

Festivalimiz aracılığıyla Bafra’nın tarihini, kültürünü, turizmini sadece Türkiye'ye değil tüm dünyaya anlatma fırsatı bulduk. Bu konuda emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ediyorum. Başta Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Kaymakamımız ve tüm kurumlarımızın desteğiyle festivalimizi çok başarılı bir şekilde neticelendiriyoruz.

 

“2023 çok daha güzel olacak

Festival süremizce görevli ekiplerimizce yürütülen anket çalışmaları tutulan raporlar ve bizlerin vatandaşlarımızla istişarelerle 2022 Kapıkayafest’i analiz edecek 2023’e çok daha iyisini yapmak için gayret göstereceğiz”

 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.