Karadeniz Bölge Sağlık Turizm Derneği Kuruldu
Haber
09 Temmuz 2021 - Cuma 12:47
 
Karadeniz Bölge Sağlık Turizm Derneği Kuruldu
Sağlık ve Turizm Sektörünün profesyonel isimleri Karadeniz Bölge Sağlık Turizmi Derneği'ni kurdu.
SAMSUN Haberi
Karadeniz Bölge Sağlık Turizm Derneği Kuruldu

Karadeniz Bölgesi Sağlık Turizmi Derneği kurucu yönetim kurulu görev dağılımı yaptı.

 Dernek Kurucu üyeleri, sektör bileşenlerini de kapsayacak, turizme yeni bir anlayış ve soluk getirecek profesyonel bir bakış açısıyla, tüm sektör temsilci ve kuruluşları ile işbirliği içinde sağlık,turizm ve ekonomiye katkı sağlama amacında olduklarını açıkladı.


Geçtiğimiz günlerde kuruluşu gerçekleşen dernek kurucu yönetim kurulu üyeleri bir araya gelerek hem görev dağılımı yaptı, hem de sektörün gelişmesi, sağlık ve turizmin entegrasyonu, tanıtım faaliyetlerinin planlanması, yurtdışı ve yurt içi bağlantıların kurulması ve Samsun'da ve sağlık turizmi ve turizm alanındaki ortak noktaların tespiti konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Karadeniz Bölge Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Taylan Ölçüm, " Sağlık turizmi, diğer turizm faaliyetlerine göre önemli ölçüde gelir getiren bir sektör. Ancak samsun ve Karadeniz Bölgesi'nde 32 Sağlık Turizmi Belgesi almış olan sağlık kuruluşlarına rağmen gelirlerde artış görünmüyor. 
Elbette sağlık turizmi turizm faaliyetlerinden ayrı düşünülemez. Biz de bu amaçla, sağlık ve turizmin profesyonelleri ile Samsun ve Bölge Turizmine katkı sağlayacak alanında profesyonelleşmiş isimlerle bir araya gelerek derneğimizi kurduk. 

Amacımız uluslar arası sağlık sigortaları kapsamında ve kendi olanakları ile Samsun, Bölge ve Türkiye genelinde sağlık hizmeti almak isteyen insanlarımıza, Samsun ve bölge sağlık turizmi ve turizm olanakları ve fırsatlarını bizzat, gerek medya sosyal medya, gerekse ulusal ve uluslararası ilişkileri geliştirerek, fuarlar düzenleyip, fuarlara katılarak tanıtım sağlayıp, sektörlerimizin temsilcileri ve hedef kitleyi buluşturarak sinerji yaratmayı amaçlıyoruz.

Aynı zamanda derneğimizde alanında uzmanlaşmış profesyonel sektör temsilcileri ile turizm, sağlık turizmi konusunda rehberlik  ve danışmanlık yapma görevlerini de planlıyoruz. Bu ilk toplantımızda da görev dağılımı yaparak çalışmalarımızı planladık. Yönetim kurulu üyelerimizle projeler hazırlamak, projeleri hayata geçirmek ve Bölge turizmine entegre bir şekilde sinerji kazandırmak için çalışmalara başladık. Azerbaycan başta olmak üzere bölge ülkeleri ve Avrupa ülkeleri ile bağlantılar için girişimlere de başladık.

Biz alanında uzman, Samsun ve Bölge turizmine katkı sağlayacak, turizm gelirlerini artıracak turizm paydaşı her kişi ve kuruluşları derneğimize üye olmaya ve çalışmalarımıza katkı vermeye çağırıyoruz. Kapımız profesyonelce katkı vermek isteyen herkese açıktır." dedi.

Karadeniz Bölge Sağlık Turizmi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Murat Toktaş da; "Samsun ve bölge turizminin gelişmesi ve turizm gelirlerinden bölgemizin daha fazla pay alması için yıllardır çaba gösteriyoruz. Sağlık altyapısının Samsun ve Bölgede güçlenmesi ile  birlikte, hem sağlık, hem de turizm ve alternatif turizm gelirlerinin artması, bölgenin sektörel ve altyapısı gelişmiş alanlarının tanıtımı için profesyonel bir yapıya ve bakış açısına ihtiyaç vardı.

Sağlık ve turizm sektörü profesyonellerinin bir ayara gelerek somut ve sonuç veren adımlar atması gerekliliği yıllardır konuşulan bir konu. Samsun Valisi Sayın Zülkif Dağlı'nın turizme özel önem vermesi, Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy'un Karadeniz Bölge turizminin geliştirilmesine yönelik destek, çalışma  ve açıklamaları bizim bu adımı atmamızı sağladı.

Amacımız bölgenin ve ülkemizin tüm turizm profesyonellerini bir araya getirerek somut adımlar atmak ve bu adımlara katkı sağlayarak hayata geçirmeyi planladığımız tanıtım ve işbirliği platformlarında yer alarak turizm gelirlerimizin ve dolayısıyla ekonomimizin canlanmasına katkı sağlamaktır!" diye konuştu.
 


Dernek Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Başkan: Taylan Ölçüm (Uluslararası Sağlık Sigortaları Uzmanı / Sektörel Danışman)
Başkan Yardımcısı : Murat Toktaş (North Point Hotel koordinatörü, KATİD Başkanı, TUROFED Karadeniz Bölge Başkanı)
Genel Sekreter : Birsen Öztürk ( Sağlık Yöneticisi)
ÜYELER:
Sabina Guliyeva (Tıp Doktoru)
Yüksel Oltulu (Dermatoloji Uzmanı)
Naci Öner (Turizm ve Seyahat Acentası Sahibi)
Gülnare Salmanova ( İnfluencer )
Mustafa Nusret Çiçekli ( Tıp Doktoru-Başhekim)
Coşkun Özbek (Karadeniz Turizm Gazetesi Yayın Yönetmeni)

 

Kaynak: (Karadeniz Turizm Gazetesi) - Karadeniz Turizm Gazetesi Editör: BİRSEN KALKAR
Etiketler: Karadeniz, Bölge, Sağlık, Turizm, Derneği, Kuruldu,
Yorumlar

Adıyaman Evden Eve Nakliyat Besni Evden Eve Nakliyat Çelikhan Evden Eve Nakliyat Gerger Evden Eve Nakliyat Gölbaşı Evden Eve Nakliyat Kahta Evden Eve Nakliyat Samsat Evden Eve Nakliyat Sincik Evden Eve Nakliyat Tut Evden Eve Nakliyat

Rize escort bayan

Haber Yazılımı