KATİD Başkan Yardımcısı Ali Şahin’e önemli görev
Haber
17 Nisan 2021 - Cumartesi 17:49
 
KATİD Başkan Yardımcısı Ali Şahin’e önemli görev
Trabzon ve bölge turizminin önemli isimlerinden KATİD Başkan Yardımcısı Ali Şahin Trabzon Zorlu Otel İşletme Müdürlüğü görevinin ardından Trabzon Ortahisar Turizm Danışmanlığı görevine getirildi.
TRABZON Haberi
KATİD Başkan Yardımcısı Ali Şahin’e önemli görev

Yeni görevi ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız Ali Şahin, Karadeniz ve Trabzon Turizmi ile ilgili değerlendirmelerini ve yapılması gerekenleri anlattı.

İLK İŞİMİZ BÖLGE TURİZMİNİ KAYITDIŞILIKTAN KURTARMAK OLMALI

Ali Şahin,” Küresel sorunumuz olan pandemi sürecinin tüm dezavantajlarını avantaja çevirebilmek Karadeniz turizmi açısından birinci önceliğimiz olmalıdır.Elbette yaşanan sıkıntıların da uzun süren zorlu sürecinde hizmet sektörünü büyük bir kayba uğrattığının farkındayım. Önceliğimiz kaybetmek üzere olduğumuz çalışma barışını sağlamlaştırarak işine, kendisine ve çalışma arkadaşlarına güvenen bir bilinç geliştirmek.  Her zaman olduğu gibi bugünde yapıcı fikirlere ve düşüncelere açığız.

Biz gerçekleri unutmadan ama hayallerimizdende asla vazgeçmeden bu süreci atlatacağımıza inanıyorum. İlk işimiz ise bölge turizmini kayıt dışılıktan kurtarmak olmalıdır. Bu noktada gerek yerel yönetimlerin gereksede bürokrasinin hizmet sektörünün yanında olması gerektiğine inanıyorum.. Kayıt dışılıktan kurtulmuş, kaliteli hizmeti önceliği haline getirmiş, haksız rekabetin olmadığı, yerel yönetimlerin ve bürokrasinin adilane ve pozitif anlamda hizmet sektörünün yanında olduğunu htirdiği bir ortamda kaybettiğimiz güveni yeniden kazanacağımıza, turizm sektöründe ihtisas sorununu çözeceğimize, bölgedeki talebin yatak arzından daha fazla olacağına inancım tamdır. “ dedi.

Yeni yatırımcıların sektöre bu bilinçle girmelerini istediklerini ifade eden Ali Şahin,  “Belirtmek isterim ki; tüm bu sürecin bizlere hatırlattığı her şeyin başı sağlık anlayışından hareketle turizm sektöründe hizmet veren tüm işletmeler için güvenli turizm sertifikası zorunluluğu getirilmelidir. Diğer taraftan bu sertifikaya sahip olan işletmelerin çalışanlarınında öncelikli sıralamaya alınarak bir an evvel aşılama çalışmalarının sezon öncesinde tamamlanmasının çok faydalı olacağına inanıyoruz.

 

Kısa çalışma ödeneğinin çalışma barışı açısından en az üç ay daha devam etmesinin turizmciler adına çok büyük fayda sağlayacağını ve bütün işletmelerin sezona daha güçlü girmesini sağlayacağını düşünüyorum.” Diye konuştu.

 

Kaynak: (Karadeniz Turizm Gazetesi) - Karadeniz Turizm Gazetesi Editör: BİRSEN KALKAR
Etiketler: KATİD, Başkan, Yardımcısı, Ali, Şahin’e, önemli, görev,
Yorumlar

Adıyaman Evden Eve Nakliyat Besni Evden Eve Nakliyat Çelikhan Evden Eve Nakliyat Gerger Evden Eve Nakliyat Gölbaşı Evden Eve Nakliyat Kahta Evden Eve Nakliyat Samsat Evden Eve Nakliyat Sincik Evden Eve Nakliyat Tut Evden Eve Nakliyat

Rize escort bayan

Haber Yazılımı