KATİD Başkanı Toktaş: Bu yıl daha iyi bir turizm sezonu bekliyoruz
Haber
11 Nisan 2022 - Pazartesi 18:18
 
KATİD Başkanı Toktaş: Bu yıl daha iyi bir turizm sezonu bekliyoruz
Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, Covid-19 pandemisinin etkilerinin azalmasıyla birlikte geçen seneye göre daha iyi bir turizm sezonu geçmesini beklediklerini söyledi.
TÜRKİYE Haberi
KATİD Başkanı Toktaş: Bu yıl daha iyi bir turizm sezonu bekliyoruz


 İnsanların daha fazla doğa ile iç içe olmayı tercih etiklerini belirten Toktaş, bu noktada Karadeniz Bölgesi’nin elinde bulundurduğu avantajın olumlu etkilerini görmeye devam edeceğini dile getirdi.

Kovid-19 pandemisinin etkisinin azalmasıyla birlikte turizm alanında da bu yıl sektör temsilcileri olumlu etkiler bekliyor. İlkbahar ve yaz döneminde Samsun’a ve Karadeniz Bölgesi’ne gelecek turist sayısının geçen yıla göre artacağı tahmin ediliyor. Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği Başkanı Murat Toktaş, yeni turizm sezonuyla ilgili beklentileri ve Karadeniz Bölgesi’nin değişen turizm algısında elinde bulundurduğu avantajları anlattı.

 

‘Daha iyi bir turizm sezonu bekliyoruz’

Toktaş, Kovid-19 pandemisinin etkilerinin azalmasıyla birlikte turizm alanında da bir hareketlilik başladığını söyleyerek “Hem ticari haraketlilik hem de seyahat hareketliliğinde bir rahatlamayı gözlemliyoruz. Bu anlamda geçen seneye göre biraz daha iyi bir turizm sezonu geçireceğimizi öngörüyoruz. Sadece Ukrayna-Rusya arasındaki savaştan dolayı oluşan olumsuz hava ve ekonomik anlamda tüm dünyayı etkiliyor olması belki biraz etki yapabilir onu da şuan kestiremiyoruz. Ancak bizim öngörümüz Samsun ve Karadeniz için geçen seneden çok daha iyi bir sezonu geçirecek olmamız” diye konuştu.


‘Yurt dışı bağlantıları yapılmaya başlandı’

Karadeniz Bölgesi için turizm alanında yurt dışı bağlantılarının da yapılmaya başlandığını dile getiren Toktaş, “Yine Orta Karadeniz için çok az bir miktarda Körfez ülkelerinden gelecek turistler için bağlantılar var, Doğu Karadeniz Bölgesi içen Suudi Arabistan hariç diğer bölgelerden geçen seneye göre çok daha fazla talep olduğunu söyleyebiliriz. Orada bir hareketlilik olacak” dedi.

‘Ön rezervasyonlar gelmeye başladı’

Toktaş, kültür turlarının ön rezervasyonlarının da gelmeye başladığını dile getirerek “Kültür turları geçen sene yok denecek kadar azdı. Bu yıl biraz daha fazla. Bu da bu hareketliliğin olacağının ön sinyalleri. Münferit hareketlilik de olacaktır. Geçen sene kültür turları olmadı bireysel olarak turist hareketliliği vardı. Bu sene daha da fazla bir haraketlilik bekliyoruz. Bir de Ramazan Bayramı bu yıl Mayıs ayına denk geliyor. Karadeniz Bölgesi’nin en güzel dönemine denk geliyor olması nedeniyle insanların Karadeniz Bölgesi’ne olan ilgisinin daha fazla arttığını görüyoruz” diye konuştu.  


 

‘Karadeniz’in avantajı sürecek’

Özellikle insanların turizm anlamında son yıllarda daha çok yeşile yöneldiğini ve doğal alanları tercih ettiklerini dile getiren Toktaş, “Son yıllarda bir dönüş vardı, pandemi bunu daha fazla hızlandırdı. Daha fazla insanlar yeşille, doğa ile iç içe olmayı tercih ediyor. Bu böyle devam edecek gibi gözüküyor. Büyükşehirlerde yaşayan insanların doğaya ulaşması zor olabiliyor. Yaşanılan alanlar genelde büyük plazalar ve büyük siteler, apartmanlar şeklinde. Bu anlamda her geçen gün insanların doğa ile baş başa kalma özlemi daha da fazla artıyor. Bu noktada çok önemli bir potansiyeli elinde bulunduran Samsun’un ve tüm Karadeniz Bölgesi’nin bu avantajı sürecektir. Bölgeye olan ilgili artarak devam edeceğini tahmin ediyorum” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

 

‘Gastronomi de ön plana çıkmaya başladı’

“Yapmamız gereken şey; Elimizdeki bu değere sahip çıkıp korumak. İnsanlar bölgemize yeşil yaylarımızı, o doğal güzelliklerimizi görmek için geliyor. Bununla birlikte tabi gastronomi de ön plana çıkmaya başladı. Samsun ve Karadeniz Bölgesi olarak gastronomi anlamında da çok zengin bir mutfağa sahibiz. Bu da insanların ilgisini çekiyor. İnsanlar seyahat ettiklerinden beklentileri biraz daha yiyecek-içecek anlamında da tatmin olacağı yerleri tercih etmek.

Karadeniz Bölgesi’ne geldiğiniz zaman hem doğayı hem de gastronomiyi çok iyi bir şekilde yaşayabiliyorsunuz. Böyle devam edecek bir süreç olarak görünüyor. Biz özellikle büyükşehirlerde yaşayan insanların nefes aldığı bir bölge olarak da konumlanmış durumdayız. Bu durumun olumlu etkilerini görmeye devam edeceğiz.”

Kaynak: (Karadeniz Turizm Gazetesi) - Karadeniz Turizm Gazetesi Editör: BİRSEN KALKAR
Etiketler: KATİD, Başkanı, Toktaş:, Bu, yıl, daha, iyi, bir, turizm, sezonu, bekliyoruz,
Yorumlar

Adıyaman Evden Eve Nakliyat Besni Evden Eve Nakliyat Çelikhan Evden Eve Nakliyat Gerger Evden Eve Nakliyat Gölbaşı Evden Eve Nakliyat Kahta Evden Eve Nakliyat Samsat Evden Eve Nakliyat Sincik Evden Eve Nakliyat Tut Evden Eve Nakliyat

Rize escort bayan

Haber Yazılımı