KATİD, Kaçak İşletmeler için Trabzon Valiliği'ne Başvuru Yaptı

Karadeniz Turizm İşletmeler Derneği (KATİD), Trabzon Oteller Birliği ve Trabzon Turizm Platformu adına açıklama yapan Av. Begüm Gürel, kayıt dışı işletmeler için Trabzon Valiliğine dilekçe ile başvuru yaptıklarını açıkladı.

Ekonomi Yayın: 19 Nisan 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 19.04.2021 14:36:04
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1601 okunma
Google News

 KAÇAK İŞLETMELER TURİZMİN KALİTESİNİ DÜŞÜRÜYOR

Av. Begüm Gürel, Trabzon’da kayıt dışı işletmeler için hukuki bir işlem başlattıklarını belirterek, “Trabzon’da kaçak işletmelerden dolayı turizmin kalitesinin düştüğünü gözlemlemekteyiz. Trabzon’da kayıt dışı olarak 434 kayıt dışı apart, rezidans, otel ve 1727 günü birlik kiralık daire tespit edildi. Amacımız bu işletmelerin bizler gibi ruhsatlı, devletine vergi ödeyen bir işletme haline gelmesini sağlamak. 

240 MİLYON DOLAR KAYIP VAR

240 Milyon Dolar kayıp var. Bu da Trabzon’a gelen 3 turistten ikisinin kayıp olduğu anlamına geliyor. Nereye gittiğini ne tespit edebiliyoruz, ne de kayıt altına alabiliyoruz. Bu kayıt dışılık hem sağlık, hem de güvenlik açığına neden oluyor. Bugün 56 işletme için başvuru yaptık. Bugün sunulan dilekçelerimiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na oradan da belediyelere iletilecek. Bunun takipçisi olacağız, mücadeleyi bırakmayacağız. Eğer bugün buradan bir sonuç elde edemezsek devamında gerekli yerlere şikayetlerimizi, hatta savcılığa suç duyurusuna kadar gideceğiz.” dedi. 

 

Gürel, “Biz bu mücadeleyi sekiz aylık yoğun bir çalışma neticesinde başlattık. Belediyelerden ruhsatlı ve ruhsatsız işletmeleri ve emniyet üzerinde kimlik bilgilendirme sistemine kayıtlı olanlar ile olmayanları tespit ettik. Sonrasında hem belediyelerle, hem valilikle hem de belediye başkanlarıyla görüştük. Bugün itibariyle bizim mücadelemizi duyan kayıt dışı işletmelerin ruhsat başvurusunda bulunduklarını da öğrendik. Eğer hizmet veriyorlarsa bu hizmeti beş yıldızlı olarak, en doğru şekilde vermelerini sağlamak. Rezidans ya da günlük ev kiralanıyorsa şartlarına uygun olarak hizmet vermeleri gerekir. ”  diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.