Ladik’e Muhteşem Proje!

Ladik Sivritepe Ahşap Seyir Terası ve Karavan Park Projesi

Gündem Yayın: 26 Ekim 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 26.10.2022 15:50:54
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
735 okunma
Google News

Samsun’un Ladik İlçesi Sivritepe mevkiine Ahşap Seyir Terası ve Karavan Park yapılıyor.

 

Proje ile;  1000 m2 alana sahip Ahşap seyir terası, 55 araçlık otopark, 1 adet mescit ve 1050 m2 karavan park alanı kurulacak

 

DOKAP İdaresi tarafından desteklenen turizm alt yapısının geliştirilmesine yönelik, Ladik Belediysi işbirliği ile yürütülecek olan “Ladik Sivritepe (Harmancık) Ahşap Seyir Terası ve Karavan Park Projesi” protokolü, DOKAP Başkanı Hakan Gültekin, Ladik Kaymakamı Ahmet Raşit Orhan ve AK Parti  İlçe Başkanı. Recep Dirican’ın da katılımı ile imzalandı.

 

 Ladik Belediye Başkanı Nurhan Yapıcı Özel, proje ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

 

“ İlçemiz Saray Mahallesi sınırları içerisinde kalan Sivri Tepe olarak bilinen alanda ve ilçe merkezinin güney doğusunda yer almakla birlikte ilçenin tamamına hâkim bir tepedir. Aynı zamanda ilçemiz turizminin önemli noktalarından olan Akdağ kayak merkezi güzergâhına yakınlığı sebebiyle de ön plandadır.  950 olan ilçe rakımından 100 metre daha yukarda ve ilçenin tamamını gören bir konumdadır. 

 

Bu genel amaçlar doğrultusunda ilimizin turizm ve kültürel kalkınma potansiyellerini harekete geçirerek yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, kentsel dokuların korunması, geliştirilmesi ve restorasyonu ile turizme yönelik altyapının iyileştirilmesi hedeflenmektedir.  

 

 

Bu kapsamda Ladik bölgesinin ziyaretçilerinin alandan alacakları keyfi arttırmaya aynı zamanda doğa turizmini canlandırmaya yönelik bölgede 66.193 m2 yeşil ve yapısal alan çalışması gerçekleştirilecektir. Yapılacak olan yapısal alanda 24 adet karavan için park yeri oluşturulacaktır. 1000 m2’lik ahşap seyir terası yapılacaktır. Yapılacak olan bu çalışmalar ile bölgesel kalkınmaya katkı sağlanacaktır.

 

 

 

İlçemiz esnafı bu çalışmayı fark ederek yatırım faaliyetleri ve turizm konuları ön plana çıkararak ilçe halkında farkındalık oluşacaktır. Bunların yanı sıra bölge turizmi çeşitlendirilmiş olacaktır. Projemiz bölgenin turizm hareketliliğini arttıracak ve bölgesel ekonomiye katkısı sağlayacaktır.”

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.