Murat Toktaş Samsun Kanal 362'de Pandeminin 1 yılını değerlendirdi

KATİD Başkanı, TGA Yönetim Kurulu üyesi Murat Toktaş, samsun'da katıldığı Televizyon programında pandeminin bir yılını, bölge ve ülke turizmine etkilerini değerlendirdi.

Gündem Yayın: 19 Nisan 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 19.04.2021 14:27:22
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
805 okunma
Google News

Samsun'un yerel İnternet üzerinden yayın yapan TV kanalın'da Alper Cabbar'ın konuğu olan Murat Toktaş önemli açıklamalarda bulundu:

"Pandeminin ilk günlerinde bütün tesislerimiz kapalıydı. Türkiye genelinde ciddi bir kapanmalar söz konusu oldu. Yurtdışı seyahatleri birden bire kesildi, uçuş seferleri durduruldu, birçok ülkede giriş çıkış koruma altına alındı. Bu durumda seyahat eden insan da kalmayınca tesisler de kapanmak zorunda kaldı.

Ülke çapında pazara baktığımızda büyük bir rakam ama, bölgesiyle değerlendirdiğimizde kayıp rakamları değişkenlik gösteriyor.  Türkiye'deki daralma ya da genişleme  birebir bölgemizde de yaşanıyor.Karadeniz Bölgesi'nde yaklaşık yüzde 75 civarı daralm var. Bu yıl daralma biraz daha hafifleyecek gibi görünüyor. Samsun üzerinden bakarsak yaklaşık yerli-yabancı 400 bine yakın misafir ağırlamışken geçen sene bu rakam 100 bini ancak buldu.

Aynı şey Trabzon için de geçerli. Trabzon biraz daha fazla etkilendi. Çünkü en iyi ve en hareketli pazar son 10 yılda Trabzon, özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi Körfez ülkelerinden gelen misafirlerle ciddi bir hareketlilik sağlıyordu.
Son dönemlerde, özellikle Körfez ülkelerinde yaşanan siyasi gerginlik turizme de yansımaya başladı. Bir de arkasından pandemi vurunca yaklaşık 100'ün üzerindeki bakanlık belgeli tesislerde ciddi bir şekilde boşluğa düşüldü.
Yüzde seksene yakın kapanma oldu.  İnşallah pandemi hafifleyecek ve normale döneceğiz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.