Nebiyan Doğa ve İzcilik Kampı Gençlere Kapılarını Açıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından 19 Mayıs İlçemiz Nebiyan Yaylasında hayata geçirilen Karadeniz’in en modern ‘Doğa ve İzcilik Kampı’ 19 Haziran Cumartesi günü kapılarını gençlere açıyor.

Gündem Yayın: 26 Mayıs 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 26.05.2021 18:19:01
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Samsun şehir merkezine 40 km uzaklıkta, yeşilin her tonunun bulunduğu ormanları, serin suları, tertemiz havası ve yüksek rakımı ile bölgemizin adeta seyir terası niteliğindeki konumuyla ve doğayla iç içe olan kampımız, Türkiye’nin birçok ilinden gelen gençlerimizin #BirKardeşlikİklimi adı altındaki buluşmalarına ev sahipliği yapacak.

Gençlerin serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak amacıyla kurulan ve 10 adet bungalov tipi evden oluşan tesis 150 yatak kapasiteli.  Tesiste,  kültürel faaliyet binası ve sosyal tesis binası da mevcut. Tesis içinde ayrıca basketbol, voleybol gibi çok amaçlı saha, tırmanma duvarı, havalı tüfek, geleneksel okçuluk, masa tenisi, dart, satranç, langırt ve zirveye yürüyüş parkuru gibi alanlar da bulunuyor. .

Katılımın ücretsiz olduğu kamplarda,  ulaşım dahil tüm ihtiyaçlar Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanıyor. Kampa katılan gençlerin tamamına, yolculukları süresince ve kamplarda geçirdikleri günler için seyahat ve sağlık sigortası yapılarak, teminatlar çerçevesinde sağlık hizmeti de verilecek. Kamplarda kız ve erkek dönemleri ayrı ayrı yapılıyor ve  bir kamp dönemi 4 gün sürüyor.
Kamplara başvurular 05 Mayıs-07 Temmuz 2021 tarihleri arasında https://gencizbiz.gsb.gov.tr/ adresi üzerinden yapılabiliyor. 
Online başvuru yapma imkânı bulunmayan gençlerin, kendilerine en yakın gençlik merkezlerine gitmeleri halinde, başvurularının görevlilerce aynı sistem üzerinden yapılacağı açıklandı. 

Birbirinden eğlenceli ve tatlı bir rekabete dayalı sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerin yer alacağı Doğa ve İzcilik Kampımızın, gençlerimizin özgüven duygusu ve planlı yaşama alışkanlığı kazanmalarına destek olacağını, kendilerini geliştirmelerine imkan sunacağını ve bir arada yaşama hukukunun güçlenmesine katkı sağlayacağını belirten Samsun Valisi  Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Kampımıza ülkemizin dört bir yanından gelen gençlerimiz kendilerine sağlanan bu büyük imkândan eşit şartlar altında özgürce yararlanabilecek. Geleceğe yatırım olarak değerlendirdiğimiz bu kampımız,  ülkemizin kültürel çeşitliliğini yansıtan çok renkli bir görünüm sergileyecek, ilimizin tanıtımına da önemli bir katkı sunacaktır.” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.