Oka, 2022 Yılı Fizibilite Desteği Programını İlan Etti

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), kar amacı gütmeyen kuruluşlar için 2022 Yılı Fizibilite Desteği programını ilan etti.

Gündem Yayın: 09 Mayıs 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 09.05.2022 16:47:07
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Programın destek vereceği projeler arasında Kültür ve Doğa Turizmi Ekseninde Şehirlerin Markalaşmasına yönelik yatırım projeleri geliştirilmesi başlığı da bulunuyor.

Ajans, belirlediği üç öncelik başlığı ile Fizibilite Desteği Programı’nda, Sonuç Odaklı Programlarına (SOP), Bölge Planı’na ve büyük ölçekli proje tasarımlarına uygun olan çalışmaları önceliklendiriyor.


Buna göre, Kültür ve Doğa Turizmi Ekseninde Şehirlerin Markalaşmasına yönelik yatırım projeleri geliştirilmesi, Katma Değerli Üretim ve İhracat Altyapısının İyileştirilmesine yönelik yatırım projeleri geliştirilmesi ve Yeşilırmak Havzası Gelişim Projesi (YHGP) Bölgesel Gelişme Ana Planı’nda yer alan proje ve eylem önerilerinin hayata geçirilmesi, Güdümlü Proje Desteği, Cazibe
Merkezlerini Destekleme Programı ve Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programına yönelik projeler geliştirilmesi için fizibilite çalışmaları desteklenecek.


Program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 1.000.000 TL; verilecek asgari destek tutarı 75.000 TL, azami destek tutarı ise 200.000 TL olarak belirlendi. Destek kapsamında proje bütçesinin en az 25’i en fazla ise 50’si hibe olarak desteklenecek.
Başvurular KAYS (https://kaysuygulama.sanayi.gov.tr) üzerinden 01.05.2022 tarihi itibarıyla yapılabilecek olup, başvuruların için son tarih 15.06.2022 Çarşamba saat 23:59’dur.

2022 Yılı Fizibilite Desteği Programı Başvuru Rehberi’ne Bilgilendirme Sunumuna OKA internet sitesi (https://oka.ka.gov.tr/Destekler/Başvurabileceklerim) üzerinden erişilebiliyor.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.