OMÜ’de Özbekistan Konferansı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Türk Edebiyatı ve Şiiri Araştırmaları Topluluğu tarafından ‘Türk-İslâm Medeniyetinin Kalbi; Münbit Özbekistan’ konulu konferans düzenlendi.

Gündem Yayın: 05 Ocak 2024 - Cuma - Güncelleme: 05.01.2024 17:46:32
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Programa; İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vedat Keleş, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bekir Şişman, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı.

 

Düzenlenen etkinlikte konuşan Prof. Dr. Bekir Şişman, Özbekistan'ın coğrafyasından, tarihinden ve bölgedeki stratejik öneminden bahsetti. Şişman, görseller eşliğinde başta Taşkent, Semerkant, Buhara ve Hive şehirleri olmak üzere Özbekistan'ın tarihi ve kültürel mirasına, eğitim kurumlarına, tarihe mal olmuş değerlerine değindi. Prof. Dr. Şişman, bu coğrafyanın tarihi İpek Yolu üzerinde bulunduğunu ve tarihte Maveraünnehir olarak adlandırılan ve Türk-İslam medeniyetinin ilk inşa edildiği coğrafya olduğunu belirtti.

 

Özbekistan'ın tarihi şehirlerinden olan Semerkant 2023 yılı dünya turizm başkenti, Buhara 2020 yılı Türk Dünyası kültür başkenti, Hive 2020 yılı İslâm Dünyası kültür başkenti ilan edilmişti.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.