Ordu’nun tarihi mirası Asar Kayası HES tehdidi altında
Haber
17 Nisan 2021 - Cumartesi 17:50
 
Ordu’nun tarihi mirası Asar Kayası HES tehdidi altında
Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, Turnasuyu Irmağı’na yapılmak istenen HES’in arkeolojik özelliği olan Asar Kayası'nı tehdit ettiğini söyledi.
ORDU Haberi
Ordu’nun tarihi mirası Asar Kayası HES tehdidi altında

ORÇEV Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül ve yönetim kurulu üyesi Coşkun Özbucak, Ordu Saraycık Mahallesi’nde Asar Kayası olarak adlandırılan alanda incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından bir açıklama yapan Gönül, “Arkeolog arkadaşımızla birlikte inceleme yaptık. Bulgular burasının bir yaşam alanı olduğunu gösteriyor. Asar Kayaları Turnasuyu Irmağı Havzası’nda yer alıyor. Burada HES projesi var. İki kez mahkeme kararı ile durduruldu. Yeniden ÇED süreci başlatıldı. HES buraya zarar verecek. Ayrıca taşocağı var. Kurul Kalesi’nin altındaki gibi buranın da taşocağı nedeniyle zarar görme tehlikesi bulunuyor. Bu nedenle incelemeler tamamlanmalı ve Asar Kayaları bir an önce arkeolojik sit alanı ilan edilmelidir” dedi.

ORÇEV yöneticilerinin görüştüğü Saraycık Mahalle Muhtarı Nazım Kurnaz da bölgede arkeolojik inceleme yapılması için başvurduğunu açıkladı. Kurnaz, “Burası önemli bir yer. Büyüklerimiz dilden dile dolaşan bir efsane anlatıyor. Buraya kadar deniz gelirmiş. Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne arkeolojik inceleme yapılması için dilekçe verdim. Dilekçem Samsun’a gönderildi. Takip ediyorum. Buradaki tarihi miras gün yüzüne çıkarılmalı, turizme kazandırılmalı” dedi.

Kaynak: (Karadeniz Turizm Gazetesi) - Karadeniz Turizm Gazetesi Editör: BİRSEN KALKAR
Etiketler: Ordu’nun, tarihi, mirası, Asar, Kayası, HES, tehdidi, altında,
Yorumlar

Adıyaman Evden Eve Nakliyat Besni Evden Eve Nakliyat Çelikhan Evden Eve Nakliyat Gerger Evden Eve Nakliyat Gölbaşı Evden Eve Nakliyat Kahta Evden Eve Nakliyat Samsat Evden Eve Nakliyat Sincik Evden Eve Nakliyat Tut Evden Eve Nakliyat

Rize escort bayan

Haber Yazılımı