Rüsumat Gemi Müzesinin 70'i Tamamlandı

Ordu Altınordu sahili Ayışığı Meydanı’nda yapımı süren Rüsumat No:4 Gemisi projesinin 70'i tamamlandı.

Sağlık Yayın: 15 Nisan 2022 - Cuma - Güncelleme: 15.04.2022 15:26:11
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
879 okunma
Google News

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ayışığı Meydanı’nda yapımı devam eden Rüsumat No:4 Gemisi çalışmaları Ordu kamuoyunun takdirini kazanıyor. Kurtuluş Savaşı sürerken Yunan gemilerini atlatmak için batırılıp Ordu halkının dayanışması ile tekrar yüzdürülerek dünya denizcilik tarihine geçen Rüsumat No:4 Gemisi Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarıyla geleceğe taşınıyor.

 

Altınordu sahili Ayışığı Meydanı’nda yapımı süren Rüsumat No:4 Gemisi projesini uzun yıllar sonucunda somutlaştırarak hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, yaptığı bu çalışma ile başta tarih araştırmacıları olmak üzere Ordu kamuoyunun takdirini kazandı.

  

YÜZDE 70’İ TAMAMLANDI

Yüzde 70’i tamamlanan proje kapsamında şantiye alanında birleştirilerek alana getirilen gemi iskeleti saclarla kapatılmaya devam ediliyor. Ahşap takaların ise atölyede üretimi tamamlanarak sahaya getirildi. Havuz inşaatı ise devam ediyor.

 

Gemi imalatları tamamlanarak içi müze haline getirilecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.