Salıpazarı’nda Kestane Çayı Üretilecek
Haber
26 Temmuz 2021 - Pazartesi 14:25
 
Salıpazarı’nda Kestane Çayı Üretilecek
Salıpazarı İlçesinde yapılan üreticileri bilgilendirme toplantısında konuşan Ziraat Mühendisi Gökhan Ayar, kestane çiçeklerinden çay üretilmesinin ekonomik getirisinin olduğunu ve insan sağlığı açısından önem taşıdığını söyledi.
SAMSUN Haberi
Salıpazarı’nda Kestane Çayı Üretilecek

BİN BİR DERDE DEVA 

Salıpazarı'nın kestane varlığı açısından oldukça önemli bir bölge olduğunu belirten Gökhan Ayar, “ Salıpazarı'nda  yaklaşık 3500-4000 dönüm kadar bir kestane ormanımız var. Kestanenin meyvesi balının ne kadar faydalı olduğunu biliyoruz. Bununla ilgili olarak ta kestanenin çiçeklerini kurutmak suretiyle çay yapmış bulunuyoruz. Yapılan analizler sonucunda da kestane çayının bin bir derde deva olduğu, bağışıklığı güçlendirdiği özellikle kestane balından onlarca kat daha fazla antioksidana sahip olduğu belirtilmiştir. 

POPÜLER OLACAK 

Umut ediyoruz ki bu kestane çayımız, bal ve kestane meyvesi gibi popüler olacaktır. Bu kestane çiçekleri de bölge halkımız tarafından toplanmak ve satılmak suretiyle ek bir gelir kaynağı olacaktır. 

DESTEK VERMEYE HAZIRIZ 

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül’de kestanenin Salıpazarı için bir değer olduğunu söyleyerek “Kestane balımızı her yerde gururla anlatıyoruz. Şimdi de kestane çayımızla öne çıkmak için biz yerel yönetimler olarak her türlü desteği vermeye hazırız. İnşallah oda bizim için bir gelir kaynağı olur” dedi. 

Kaynak: (Karadeniz Hayat) - KARADENİZ HAYAT Editör: BİRSEN KALKAR
Etiketler: Salıpazarı’nda, Kestane, Çayı, Üretilecek,
Yorumlar

Adıyaman Evden Eve Nakliyat Besni Evden Eve Nakliyat Çelikhan Evden Eve Nakliyat Gerger Evden Eve Nakliyat Gölbaşı Evden Eve Nakliyat Kahta Evden Eve Nakliyat Samsat Evden Eve Nakliyat Sincik Evden Eve Nakliyat Tut Evden Eve Nakliyat

Rize escort bayan

Haber Yazılımı