Samsun Cerrahi Aletler Müzesi Aralık Ayı'nda açılıyor

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun Cerrahi Aletler Müzesi'nin Aralık Ayı'nda açılacağını söyledi.

Gündem Yayın: 25 Ekim 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 25.10.2021 17:02:05
Editör -
Okuma Süresi: 58 sn.
Google News

Samsun'da açılması planlanan Cerrahi Aletler Müzesi'nde gelinen son durum değerlendirme toplantısı Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın başkanlığında ilgili kurum yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.  

Vali Dağlı, "Ülkemizde tematik anlamda ilk ve tek olma özelliğini taşıyacak Cerrahi El Aletleri Müzesi ile modern ve yaşayan müzecilik anlayışı ile geçmişten günümüze sağlık hizmetlerinin gelişimini anlatmayı, ilimizde üretilen tıbbi cihaz ve aletlerin sergilenmesini ve tanıtımını amaçlıyoruz. Müzeyi Aralık ayı içerisinde açmayı planlıyoruz.

Ayrıca müzede  sağlık endüstrisinin güncel uygulamalarının yer aldığı atölye çalışmaları ile öğrenci ve vatandaşlarımızla buluşmayı, milli ve yerli cerrahi el aletleri üretimini destekleyerek endüstriye ivme kazandırmayı, sağlık alanında yılın önemli gün ve haftalarında ulusal ve uluslararası organizasyonları bünyesinde barındırmayı hedefleiyoruz." dedi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.