Samsun'da 97 basit konaklama tesisi ve plaj işletmesine Belge

Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Samsun'da faaliyet gösteren 97 konaklama tesisi ve plaja Bakanlıkbelgelerini düzenlenen törenle verdi.

Gündem Yayın: 22 Temmuz 2022 - Cuma - Güncelleme: 22.07.2022 17:41:39
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
1798 okunma
Google News
Belge almayanların ruhsatları iptal edilecek 
 
 
 Kültür ve Turizm Bakanlığı basit konaklama tesisleri ile plaj şletmelerine Bakanlık Belgesi alma zorunluluğu getirmiş ve 28 Temmuz'a kadar süre tanımıştı.
 
Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü de bu işletmelere çağrıda bulunarak 28 Temmuz'a kadar belgelerini almaları konusunda uyarıda bulunmuştu.
 
Samsun'da Belediye ruhsatlı 140 işletmeden müracaat eden 97'sinin belgeleri, bugün Samsun İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen törenle hak sahiplerine verildi.
 
Törende bir konuşma yapan Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal,  
 
"Turizm Teşvik Kanunu'nun 18.07.2021 tarih ve 7334 Sayılı Kanunla değişik 5. maddesinde; yetkili idare tarafından işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilen konaklama işletmelerinin, bu ruhsatı aldıkları tarihten itibaren bir yıl içinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Turizm İşletmesi Belgesi almaları zorunluluğu ile konaklama içermeyen müstakil plaj işletmelerinin, işyeri açma ve çalışma ruhsatı almalarını takiben yedi gün içerisinde turizm işletmesi belgesi almak için Bakanlığa başvurmaları ve başvuruyu takiben yapılacak denetim sonucunda varsa belirlenen eksikliklerini, tebligat tarihinden itibaren otuz gün içeresinde gidererek Turizm İşletmesi Belgesi almaları zorunluluğu getirilmiştir.
 
Bu kapsamda, Bakanlığımızca hazırlanan Basit Konaklama Tesisleri ile Plaj İşletmelerinin Belgelendirilmesine İlişkin Yönetmelik 25.09.2021 tarihli ve 31609 Sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
 
Turizm işletmesi belgeli tesislerin basit konaklama turizm işletmesi belgesi almaktan muaf olduklarını belirtmek suretiyle, 7434 sayılı Kanunla 2634 sayılı Turizm Teşvik Kanunu’na eklenen geçici 11. Madde de belirtilen süre içerisinde basit konaklama işletmesi belgesi almak için başvuruda bulunmayan konaklama tesisleri faaliyette bulunamaz. Bu tesislerin, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yapılan bildirim üzerine yetkili idare tarafından bir ay içinde iptal edilir ve faaliyetlerine son verilir." dedi.
 
 
 
Bu nedenle herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için ilimiz ve bağlı ilçeler sınırları içerisinde kalan plajlar ile otel, pansiyon, apart, kamping, karavan park vb. belediye belgeli konaklama tesislerine,  en geç 28.07.2022 tarihine kadar Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne müracaat etmeleri konusunda çağrıda bulunmuştuk. Samsun'da 40'a yakın konaklama tesisinden müracaat eden 97'sine bugün belgelerini vermek üzere toplandık. Bu tesislerimizden 10 tanesinin kapanmış ancak resmen işlem yapılmadığını tespit ettik. 
 
BELGE ALMAYANLARIN RUHSATLARI İPTAL EDİLECEK
 
Bugün müracaat eden ve belge kazanmaya hak kazanan 97 işletmemizin belegelerini takdim edeceğiz. Samsun bu konuda Türkiye ortalamasının üzerine çıktı. İşletme sahiplerine teşekkür ediyorum. Kendileri artık Turizm Bakanlığı belgeli tesis haline geldi. Turizm envanterinin bir parçası oldu. 
 
 
28 Temmuz'a kadarmüracaat etmeyen ve belge almayanların ruhsatları iptal edilecek. Müracaat etmeyen tesislerimizin mağdur olmamaları için 28 Temmuz'a kadar Müdürlüğümüze başvurmalarını bekliyoruz. Biz turizm işletmelerinin çalışanlarına her türlü eğitim desteğini talep etmeleri halinde ücretsiz olarak vermeye hazırız." diye konuştu.
 
Konuşmanın ardından hak sahiplerine belgeleri İlKültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal ve Müdür yardımcıları tarafından verildi.
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.