Samsun'da Gastronomi Tadım ve Tanıtım etkinliği

Samsun'da Turizm Haftası kutlamaları kapsamındaGastronomi ve Tanıtım etkinliği düzenlendi.

Yayın: 16 Nisan 2024 - Salı - Güncelleme: 16.04.2024 18:26:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Etkinliğe, Samsun Valisi Orhan Tavlı, Büyükşehir Belediye Başkanı  Halit Doğan, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut, protokol üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı.

Samsun Gastronomi Tadım ve Tanıtım etkinliğinde;  Bafra Manda Kaymaklı Lokum, Bafra Pidesi, Çarşamba Pidesi, Terme Pidesi,  Yakakent Mantısı,  Bafra Nokulu,  Samsun Simidi, Samsun Kaz Tiridi, Çarşamba Kıvratması, Salıpazarı Kestane Balı tadım için katılımcıların beğenisine sunuldu.

 Coğrafi İşaret Tescilli tatları başta olmak üzere birçok yöresel lezzetiyle Samsun mutfağının sağlıklı, geleneksel, köklü ve çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip olduğunu belirten Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Şehrimiz, doğal, tarihi ve kültürel turizm potansiyelinin yanında gastronomi turizmi anlamında da önemli bir altyapıya sahip." dedi.


Ayrıca Tadım ve Tanıtım Etkinliğinde konuklara yöresel lezzetlerimiz; Koyun Peyniri, Mantı, Pancarlı Ekmek, Salep, Nebiyan Fasulyesi, Dal Turşusu, Pıtıl, Şeker Pancarı Pekmezi, Kuşburnu Marmelatı, Acuk Ekşisi, Menemen, Fasulye Turşusu, Kıvratma, Keşkek, Fındık Ezmesi, Kestane Balı, Kestane böreği, Pekmezli Simit, Yoka Tatlısı, Baklalı Dolma, Katık Böreği, Pide, Dondurma, Nokul, Manda Kaymaklı Lokum, Manda Peyniri, Manda Yoğurdu, Manda Kaymağı, Kaz Tridi, Haluçka Çorbası, Lahana Çorbası, Tarhana Çorbası ikram edildi.

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.