Samsun’da Hanımeli El Sanatları Sergisi

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, beraberinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı ile birlikte Piazza AVM’de açılan Hanımeli El Sanatları Sergisini ziyaret etti.

Gündem Yayın: 17 Ocak 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 17.01.2022 14:21:55
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
592 okunma
Google News

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı destekleri ve Tekkeköy, Canik, İlkadım ve Atakum halk eğitim merkezleri iş birliğiyle açılan sergideki ürünleri inceleyen Başkan Demir, kadınlarla sohbet ederek bilgi aldı.

32 usta öğreticinin gözetiminde yapılan sepet örücülüğü, seramik, takı, geleneksel Türk işlemeleri, yöresel bebekler, makrome, ahşap boyama, keçe çanta, geri dönüşüm ürünlerinden sanatsal tasarımlar, Ayancık yaka işi işlemeler, iğne oyası, kağıt rölyef, Türk-İslam kültürünü yansıtan tablolar, su kabağı oymacılığı, kazaziye, çini, ipek kozası ve dekoratif aksesuarlar gibi çeşitli el sanatlarından birbirinden farklı yüzlerce ürün Samsunlular tarafından büyük ilgi gördü.

SERGİ ZİYARETİNİN ARDINDAN YATIRIMLARI YERİNDE İNCELEDİ
Sergi ziyaretinin ardından yapılan yatırımları yerinde inceleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun’u her alanda geleceğe taşımak için vizyoner projelerle hizmet ettiklerini ifade etti. Kırsal altyapıda Samsun olarak önemli mesafe kat ettiklerini dile getiren Başkan Demir, özellikle kendi öz kaynaklarıyla yaptıkları yatırımların önemine vurgu yaptı.

TEMPOYU DÜŞÜRMEDEN ÇALIŞMAYA DEVAM
946 kırsal olmak üzere 1251 mahalleye hizmet verdiklerini söyleyen Başkan Mustafa Demir, “Yol ve içme suyu problemini gündemimizden çıkaracağız. 3 yıl önce 946 kırsal mahallemizde içme suyu temini noktasında sıkıntı yaşayan 401 mahallemiz vardı. Yaptığımız çalışmalar ile bu sayıyı 161'e düşürdük. 2022 yılında da aynı tempoyla çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Samsun'un her alanda vizyonu yüksek, nezih ve örnek bir kent olması için gayret sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.