Samsun'da Turizm Haftası kutlamaları Başladı

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri Samsun’da Atatürk Onur Anıtı’na çelenk koyma töreni ile başladı.

Gündem Yayın: 15 Nisan 2022 - Cuma - Güncelleme: 15.04.2022 17:36:48
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
605 okunma
Google News


Anıta çelenk sunumu ile başlayan törende saygı duruşu yapıldı ve ardından İstiklal Marşı okundu.

 

Törene Samsun Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal, Vakıflar Bölge Müdürü Ali Erkan Öztürk, TÜRSAB Orta Karadeniz BTK Başkan Yardımcısı Fatma Çiçek, KATİD Başkanı ve TGA Yönetim Kurulu Üyesi Murat Toktaş, Karadeniz Bölge Sağlık Turizmi Derneği Başknı Birsen Öztürk, turizmciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Törende bir konuşma yapan Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal, “Son 2 yıla ve günümüze damga vuran salgın ve her türlü ekonomik zorluklara karşın Samsun, turizmde de ayakları üzerinde durmayı başarmıştır. 2019 yılında şehrimizi ziyaret edenlerin sayısı ilk kez 1 milyonu aşmışken salgın dolayısıyla konaklama tesislerimizin kapalı olması ve seyahat sınırlandırması nedeniyle son 2 yılda bu sayı maalesef düşmüştür. 


2022 yılının henüz başında ulaştığımız rakamlar sayesinde kısa zamanda yine aynı şekilde zirveye ulaşacağımızı rahatlıkla görebilmekteyiz. Bundan yalnızca birkaç yıl önce hiç 5 yıldızlı otelimiz yokken, bugün 5 yıldızlı otellerimizle gurur duyuyoruz. Turizm işletme belgeli 12 otelimiz varken artık 30 sayılarla ifade ediyoruz. Yatak kapasitemiz toplamda 10 bini aşmıştır. İlimizde ayrıca dünyada örneklerine az rastlanır 16 müzemiz var. Bu vesile ile Turizm Haftamızı kutluyor, hafta boyu sürecek etkinliklere herkesi davet ediyorum” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.