Samsun'da Turizm Haftası Sektör Toplantısı ile başladı

Turizm Haftası nedeniyle bir açıklama yapan ve kutlamalar kapsamında Samsun Turizm sektör temsilcileri ile bir araya gelen Samsun Valisi Orhan Tavlı: "Turizmde hedef büyük, gelirler daha üst seviyelere çıkacak" dedi.

Gündem Yayın: 16 Nisan 2024 - Salı - Güncelleme: 16.04.2024 17:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

 

Samsun Valisi Orhan Tavlı, atılacak adımlarla turist sayısı ve turizm gelirlerinin 2024 yılında çok daha üst seviyelere çıkacağına inandığını söyledi.

Vali Orhan Tavlı, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir şehir olan Karadeniz'in incisi Samsun'un sağlık, kültür, tarih, gastronomi, deniz, doğa, spor ve kongre turizmi gibi birçok farklı alanda yerli ve yabancı turistleri kendisine hayran bırakan eşsiz bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.

MARKA OLMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR

Vali Tavlı, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı. Vali Tavlı, Samsun'un geçmişten izler taşıyan çok sayıda eşsiz tarihi, kültürel mirası ve doğal güzellikleriyle adeta bir açık hava müzesi olduğunu belirterek, "Samsun'umuz sadece ülkemize değil dünya kültür turizmine de büyük katkılar sunmakta, devlet ve özel sektör yatırımlarıyla güçlü bir turizm markası olma hedefi yolunda emin adımlarla ilerlemektedir" dedi.    

MÜZE VARLIĞI AÇISINDAN ZENGİN BİR KENT
Samsun'un müze varlığı açısından da zengin bir kent olduğunun altını çizen Vali Tavlı, "Kurtuluş mücadelemizin muhteşem destanının anlatıldığı Bandırma Gemi Müzesi, Avrupa'nın en prestijli müzeleri arasında yer alan Samsun Kent Müzesi ve yaklaşık bir ay önce açılışını gerçekleştirdiğimiz, Karadeniz dalgalarından esinlenilen mimarisi ve 7 bin 165 eserden oluşan zengin koleksiyonuyla kısa sürede binlerce kişiyi ağırlayan Samsun Müzesi başta olmak üzere tüm nadide müzelerimiz yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekmektedir.

Her yıl 6-7 milyondan fazla göçmen kuşu ağırlamasının yanı sıra ülkemizdeki 500 kuş türünden 365'ine ev sahipliği yapan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti gibi çok sayıda doğal güzelliğimiz de doğa tutkunları, sporcular ve fotoğrafçılar başta olmak üzere her sene yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiyi ağırlamaktadır."

 

FARKINDALIK YAYGINLAŞACAK 
Samsun Şehir Hastanesi'nin şehrin sağlık turizmine büyük katkılar sağlayacağını dile getiren Vali Tavlı sözlerini şöyle sürdürdü: "Bin 127 yataklı Samsun Şehir Hastanesi'nin hizmete alınmasıyla her yıl binlerce turistin sağlık hizmeti aldığı ilimiz, sağlık turizmi anlamında da hem bölgemizin hem de ülkemizin en gözde şehirleri arasındaki konumunu daha da güçlendirecektir. Samsun'da Astoria Grande isimli Rus kruvaziyer gemisiyle başlayan kruvaziyer turizmi de her geçen gün daha iyi bir noktaya taşınacaktır. Tüm paydaşlarımızla birlikte gastronomiden tesisleşmeye, ulaşımdan konaklama ve personel kalitesine kadar turizm için atacağımız her adımla turist ve turizm gelirlerimizi 2024 yılında çok daha üst seviyelere çıkaracağımıza inanıyoruz. Bu bağlamda, gerçekleştirilen etkinliklerle toplumumuzda turizm bilincinin ve farkındalığının yaygınlaşmasını sağlayarak turizm sektörüne ciddi katkılar sağlayan Turizm Haftasını çok değerli buluyoruz.


Bu düşüncelerle; ekonomimize ve istihdamımıza katkısıyla şehrimiz için vazgeçilmez bir itici güç olarak gördüğümüz turizm sektörümüzün tüm paydaşlarının Turizm Haftasını kutluyor, önümüzdeki turizm sezonunun şehrimiz ve ülkemiz için verimli geçmesi temennisiyle, sektörün değerli çalışanlarına ve yatırımcılarına başarılar diliyoruz."

Öte yandan Turizm Sektörü Toplantısı; Sheraton Otel'de Vali Tavlı başkanlığında, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, vali yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda 16-18 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek İkiztepe Sağlık Zirvesi, 8-16 Haziran tarihleri arasında yapılacak Kültür Yolu Festivali, turizmin çeşitlendirilmesi, Samsun'un spor, deniz, kültür, tarih, gastronomi ve sağlık turizminden hak ettiği payı alabilmesi amacıyla yürütülen ve yürütülmesi planlanan çalışmalar görüşüldü.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.