Samsun’da Ulusal ve Yerel Kültür Sanatçılarına ödül

Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği, Samsun müştereğini kullanarak bu şehirde doğmuş, yaşamış, yaşayan, üreten ve paylaşan ulusal ve yerel kültür sanat insanlarına ödül verecek.

Yayın: 06 Ekim 2023 - Cuma - Güncelleme: 06.10.2023 16:17:42
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Dernek Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Samsun’da bir otelde konu ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Prof. Dr. Metin Eker, Ödül töreni ve karma serginin 23 kasım’da gerçekleştirileceğini söyledi.

 

Basın mensuplarına yaptıkları çalışmalar  ve ödül töreni hakkında bilgi veren Metin Ekler, basın açıklamasında özetle şu ifadelere yer verdi:

 

“19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayan Mili Mücadelemizin sonucu olarak kurulan Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında. Tüm Türkiye tıpkı 100 yıl öncesine ait coşku ve heyecan ile bugün de Cumhuriyetinin sahibi ve koruyucusudur. Bir milli mücadele şehri, ilk adım şehri ya da meşale şehir gibi sıfatlarıyla Samsun aynı zamanda bir Cumhuriyet ve Atatürk şehridir. Bu unvan ve kimliği ile Samsun 100. Yıl için daha fazla coşku ve heyecan ile  kutlamalar gerçekleştirmiştir/gerçekleştirecektir.

 

19 Mayıs 1919 Milli Mücadelenin 100. Yılı kutlamalarında “Samsun Yine Hazır” sloganıyla gerçekleştirilen bir çok etkinlik, 29 Ekim 1923 Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıl kutlamalarında ise “Samsun’dan Cumhuriyet’e” sloganıyla yeniden şehrimizde yeniden hayat bulmaktadır.  Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği olarak hem ulusal hem de yerel kapsamlı olmak üzere “SAMSUN KÜLTÜR VE SANAT ÖDÜLLERİ TÖRENİ” düzenlemek için çalışmaktayız. 23 Ekim 2023 Pazartesi Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi’nde düzenleyeceğimiz ödül töreninde Samsun müştereğini kullanarak bu şehirde doğmuş, yaşamış, yaşayan, üreten ve paylaşan ulusal ve yerel kültür  sanat insanlarımızı bir kez daha onurlandırmak amacındayız. Samsun mensubiyeti ve temsiliyetinin toplumda en çok tesir oluşturduğu alan olan kültür ve sanatta hem yerel, hem ulusal hem de uluslararası anlamda başarı sahibi olan hemşehrilerimizin mevcudiyetinden aldığımız güç bizi ayrıca mutlu etmektedir.

 

Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği ve diğer iştirakler ile Cumhuriyetimizin 100. Yılı için planladığımız tören yerel, ulusal ve uluslararası başarılar ile şehrimizin tanıtımına katkı sunanlar ile kıymetli uygulamaları da ödüllendirerek, yeni çalışmalar ve projelere dönük motivasyonu hatırlatmak niyetindeyiz. Ulusal ve yerel ödüller ile onur ödülleri sınıflamasıyla sanatın ve kültürün tesirine ve gücüne bir kez daha şahitlik etmek için tüm Samsunlulardan ayrıca destek bekliyoruz.

 

Samsun Kültür ve Sanat Ödülleri Töreni’nin öncesinde “OMÜ  Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları ve derneğimiz üyelerinin katılım göstereceği bir plastik sanatlar karma sergisi düzenlenecektir. Cumhuriyetimizin 100. Yılı temalı sergi sanat merkezi fuayesinde gerçekleştirilecektir.

 

Geçen yıl başlayan ve bu yıl artarak devem eden ve Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli “Kültür Yolları Projeleri”nden nasiplenmemiş bir şehir olduğumuz kamuoyu malumudur.  Samsun Kültür Yolu Festival projesi için de hazırlıklarda bulunan ve şehrimizin yönetsel organlarıyla paylaşan derneğimiz, bu eksikliği bir nebze olsun ödül törenimizle azaltmak amacındadır. Tören sayesinde Samsun’un potansiyelleri ve potansiyelleri projelere ya da etkinliklere taşıma yeteneği bir kez daha gündeme getirilmiş olacaktır.

 

Etkinlik salonlarını bize karşılıksız veren Büyükşehir Belediyemize şükranlarımızı sunuyoruz. OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’ne de katkıları için teşekkür ediyoruz.

 

Bu şehri sahiplerin şehri olmaktan çıkarıp şehrin sahibi olmaya devam edeceğiz. Müştereğimiz olan Samsun ve Samsunluluk ruhu ve şuuru etkinliklerimizin muharrik unsuru olmuştur.”

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.