Samsun ve Bölge Turizminde Büyük işbirliği

Samsun'da Bölge Dernekleri KATİD ve Bölge Sağlık Turizmi Derneği ile SAMTİAD, Turizm ve tanıtım faaliyetleri ve ortak projeler üretilmesi konusunda işbirliği kararı aldı.

Yayın: 07 Şubat 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 07.02.2022 16:51:45
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3345 okunma
Google News


Karadeniz Bölge Sağlık Turizmi Derneği'nin düzenlediği kahvaltı programında bir araya gelen 3 dernek, Samsun ve bölge  Turizmi için örnek olacak bir işbirliği'ne imza atıldı.

 

KATİD (Karadeniz Turizm İşletmecileri Derneği) Başkanı Murat Toktaş, KBSTD (Karadeniz Bölge Sağlık Turizmi Derneği) Başkanı Birsen Öztürk ve SAMTİAD (Samsun Turizm ve İşadamları Derneği) Başkanı Mustafa Öztürk Nort Point Otel'de düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

 

Kahvaltıda konuşan KBSTD Başkanı Birsen Öztürk, Samsun'un sağlık turizmi ve turizm olanakları bakımından her trüli altyapıya sahip olduğunu, sağlık turizmi ve turizmin gelişmesi için işbirliği ve koordinasyonun sağlanması durumunda turizm gelirlerinin önemli ölçüde artacağını söyledi. Bunu sağlamak için SDamsun'daki sektör STK'ları ve kurumların birlikte bir plan dahilinde hareket etmelerinin önemli olduğunu ifade eden Öztürk," Biz KBSTD olarak her türlü katkıyı beklentisiz vermeye hazırız!" dedi.

 

KATİD başkanı Murat Toktaş da KATİD'in uzun yıllardı bölge turizminin gelişmesi için çalışmalar yaptığını, olumlu her trülü işbirliğinin içinde olduğunu ve olmaya devam ettiğini belirterek, "Samsun ve Bölge turizmi yıllardır arayışlarını sürdürüyor. pandemiden sonra sektörde yaşanan sıkıntıların aşılması ve yeni destinasyonlarla yeni taleplere karşılık verebilecek olan alanların tanıtımı ve altyapı sorunlarının çözümü sektördeki STK ve kurumların işbirliği ile olur.

 

KATİD olarak her trülü katkıyı sağlamaya, destek vermeye ve işbirliğine hazırız. Ortak olarak üretilecek projelerle yerel yönetimler, STK ve bürokrasinin de katılımı ile Samsun ve Bölge turizminde çok önemli aşama kaydedilecektir." diye konuştu.

 

SAMTİAD Başkanı Mustafa Öztürk de şunları söyledi: "  SAMTİAD, kuruluşundan bugüne Samsun turizmi için projeler üretme ve hayata geçirme çalışmalarını sürdürü. Ancak pandemi nedeniyle bunları askıya almak zorunda kaldık. Pandemi sonrasında mevcut koşulları da değerlendirerek hayata geçirilecek projelerle Samsun turizminin ivme kazanacapğına inancımız tam. Burada STK'ların işbirliğine ve ortak projelere hazır olması mutluluk verici. Biz de SAMTİAD olarak  turizmi geliştirecek her türlü projeye destek vermeye hazırız. Yeter ki kazanan Samsun ve Bölgemiz olsun." 

 

Konuşmaların ardından, Samsun ve Bölgede hayata geçirilebilecek projeler, yapılması gereken çalışmalar ve derneklerin sağlayabileceği katkılar konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.