Sezar'ın Kalesi' Zile Kalesi'nde kazı çalışmaları başladı

Roma İmparatoru Jül Sezar'ın dünyaca ünlü, "Veni, vidi, vici (geldim, gördüm, yendim)" sözünü söylediği belirtilen Tokat'ın Zile ilçesindeki 4 bin yıllık Zile Kalesi'nde kazı çalışmaları başlatıldı.

Yayın: 09 Eylül 2022 - Cuma - Güncelleme: 09.09.2022 18:12:33
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
587 okunma
Google News
 Tarihi kalenin kuzeydoğusunda yer alan ve kayalar oyularak yapılan antik tiyatro turizme kazandırılacak.
 
'Sezar'ın Kalesi' olarak biliniyor! Zile Kalesi'nde kazı çalışmaları başladı
Roma İmparatoru Jül Sezar'ın, Basforos Kralı 2'nci Pharnake'ye karşı zafer kazandıktan sonra senatoya yönelik dünyaca ünlü 'Veni, Vidi, Vici' (Geldim, Gördüm, Yendim) sözünün yer aldığı mektubu yazdığı, 4 bin yıllık Zile Kalesi'nin surlarının kuzey doğusunda kayalar oyularak yapılan antik tiyatro alanında kazı çalışmaları başladı.
 
 
Antik tiyatronun turizme kazandırılması için başlatılan çalışmalar hakkında açıklamada bulunan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, arkeolojik kazılara önem verdiklerini belirterek, "Yeni bir kazı alanı olarak tiyatro bölümünde kazı çalışmamız başladı. Gaziosmanpaşa Üniversitemiz tarafından başlatılan bu kazı çalışması ayrıca üniversitenin arkeolojik kazı ve restorasyon çalışmalarında eleman yetiştirilmesine katkı sunacak. Zile'mize ve Tokat'ımıza hayırlı olsun diyorum" dedi.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.